SEGRE

COL·LABORACIÓ

Què passa amb la zona blava?

Portaveu de cs a la paeria

Què passa amb la zona blava?

Què passa amb la zona blava?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Arran de l’aprovació dels pressupostos i la pujada general de les taxes i impostos a les ordenances fiscals, el tripartit “sí però no” ens torna a plantejar una altra incògnita: ¿Vol remunicipalitzar la zona blava o no? L’increment brutal d’aquesta taxa dona pistes en aquesta direcció. Però aquesta remunicipalització seria bona per a la correcta prestació del servei i per a les butxaques dels ciutadans?

Abans de començar a explicar la nostra postura sobre remunicipalització sí o no, caldria tenir clara una cosa: la competència per prestar un servei, com podria ser el servei d’aigua, clavegueram o enllumenat públic és municipal, és a dir, de l’ajuntament. Però la seva prestació pot fer-se pel mateix ajuntament o mitjançant una empresa. És per això que parlem de la gestió directa (feta per l’ajuntament) o indirecta (feta per un tercer) d’un servei públic.

Dit això, la postura del grup de Ciutadans és clara: un servei públic ha de prestar-se de manera eficient al menor cost possible per al ciutadà. Si això ho pot garantir la Paeria, no tenim cap objecció al fet que s’administri directament per l’ajuntament. És el cas del Centre de Negocis i Convencions, el CNC: quan l’empresa concessionària va desistir de la prestació de servei, va ser el mateix ajuntament el que va assumir aquest servei. I ara tota la gestió dels congressos (entre altres activitats) de la Llotja es gestiona directament.

No obstant això, quan un servei públic pugui prestar-se de forma més eficient i barata per part d’una empresa, la nostra responsabilitat és afectar com menys millor la butxaca dels veïns. I és aquí quan arribem al nucli de la qüestió: ¿Està capacitat aquest ajuntament per assumir com a pròpia tota la plantilla de la concessionària de la zona blava i garantir que això no costarà ni un euro més als ciutadans? Està capacitat per tenir un servei de reposició de les màquines expenedores de rebuts? Comptem amb un personal tècnic i directiu preparat per gestionar el servei de forma –com a mínim– tan eficient com ho faria una empresa especialitzada? Cap d’aquestes preguntes ha tingut resposta per part del tripartit de la transparència a conveniència.

Per la nostra part, des de Ciutadans apostem per exercir un major control sobre les concessionàries per mesurar la qualitat del servei. I és que, desafortunadament, la gestió directa no necessàriament comporta un servei eficient, atès que de vegades resulta complicat fer un control i avaluació intern del servei que s’està prestant (¿es recorden d’aquesta auditoria interna dels comptes de l’ajuntament que havia de portar a terme el tripartit de les promeses incomplertes?). No obstant això, el major control sobre la gestió del servei garanteix una major transparència i ajuda a millorar la qualitat del servei, en tant que la fiscalització constant de la seva activitat ajuda a detectar problemes i resoldre’ls amb més celeritat.

Malgrat tot, sembla que aquest tripartit dels anuncis ha optat per deixar el tema en punt mort mentre ens carrega a tots els ciutadans un cost extra pels seus serveis. I és que col·locar tanta gent també té els seus costos.

tracking