SEGRE

COL·LABORACIÓ

Per una Lleida ben il·luminada

Portaveu del PP a la Paeria

Per una Lleida ben il·luminada

Per una Lleida ben il·luminadaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Són nombroses les queixes de veïns, veïnes i comerciants de Lleida pel que fa a la inseguretat ciutadana, a la qual restem tots exposats i patim des de fa massa temps. Aquest fet es fa especialment rellevant en un bon nombre de carrers, parcs i altres zones de la nostra ciutat, que tenen una escassa il·luminació, palesa en hores nocturnes. Per aquest motiu, i d’ençà de la meva candidatura i a data d’avui, sempre he defensat i he fet una aposta ferma per uns carrers nets i ben il·luminats. És de sentit comú, i no descobreixo res de nou, quan dic que els transeünts ens sentim més segurs quan disposem de la presència de llum. A més, una bona il·luminació té un efecte dissuassori i alhora preventiu davant la comissió d’actes vandàlics i d’índole delictiva. Per tot plegat, el passat novembre el grup municipal popular vam presentar una moció al Ple de la Paeria on instàvem el Govern a publicar, durant el primer trimestre del 2020, el mapa lumínic de la ciutat. Aquest mapa inclou el control luxomètric, que ens ajudarà a mesurar i conèixer la il·luminació real dels carrers. També vam instar que, juntament i en col·laboració amb les entitats veïnals i la ciutadania de Lleida que voluntàriament desitgin participar-hi, s’elabori un mapa dels punts foscos de la ciutat. Apostem per garantir una il·luminació adequada i contribuir a la seguretat de la via pública. La deficiència de llum als carrers es tradueix en manca de seguretat, dèficit de neteja, problemes viaris i d’altres de més greus i feixucs: furts, robatoris, agressions sexuals, entre d’altres, que cal erradicar. Resulta sorprenent el fet que la moció que vàrem presentar va tenir el suport i recolzament de tots els grups municipals, a excepció dels socialistes, que es van abstenir. Sense ànim d’ofendre a ningú, sóc del parer que tot polític ha de tenir sentit d’autocrítica, és una qualitat imprescindible; al contrari, no es produeix cap millora ni hom pot actuar des de l’objectivitat i professionalitat.

El que sí que tinc ben clar és que des del nostre grup municipal vetllarem pel compliment de la moció, tenint en compte que el Govern fantasmagòric de la Paeria acumula un llarg llistat d’incompliments. El canvi promès s’ha convertit en la continuïtat de la decadència dels darrers anys del socialisme i això succeeix quan qui governa no té un model ni projecte de ciutat, inexistència d’un pla municipal d’actuació i, em sap greu dir-ho, tampoc il·lusió. Ni els d’abans ni els d’ara. A Lleida tot segueix igual o pitjor. Hi ha els qui defensem un model de ciutat pensat per i al servei de les persones, implicats per a cercar solucions als problemes del dia a dia, amb valors fonamentals com el treball i l’esforç, trepitjant carrer i allunyats de la burocràcia administrativa. Per tot plegat, continuem treballant de valent amb el nostre projecte de la Lleida Implicada. Som els qui lideren el centre de la política lleidatana i construïm l’alternativa real, eficient i eficaç, fruit del coneixement i de l’experiència que, juntament amb seny lleidatà, emergeix com el nostre segell d’identitat.

Vàrem incidir en la necessitat de tenir una ciutat ben il·luminada, ho hem defensat de valent i tirat endavant. Anem pel bon camí. Aquest ha estat un primer pas, amb el qual, amb sentit comú i un bon fer polític, entenem el que és millor per a la nostra ciutat. Per a Lleida, tot i més!

tracking