SEGRE
Set factors d’èxit

Set factors d’èxitSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La revista Fortune realitza anualment des del 1997 un estudi a empreses d’èxit de tot el món i elabora un rànquing amb les cinquanta empreses més admirades del món. L’estudi es realitza a partir de l’anàlisi de set factors que determinen les seues posicions. Apple, Toyota, Berkshire Hathaway, Google o Starbucks són algunes de les organitzacions que han encapçalat el rànquing els últims anys. Tres d’aquests factors tenen una relació directa amb el lideratge i de com s’exerceix amb les persones que formen l’organització. Companyies com Apple, amb una facturació de 900.000 milions, en són un clar exemple. El resum dels resultats dels factors és el següent:

L’èxit a través de les persones. Els líders d’aquestes organitzacions dediquen el 30 per cent del seu temps a desenvolupar talent i entrenar el personal. Aquestes companyies són més proclius a implementar estratègies i mètriques relacionades amb la cura del capital humà. Acostumen a tenir plans de successió ben definits i contracten el CEO des de dins de l’organització.

Forta cultura organitzacional. La cultura organitzacional representa la forma en què es fan les coses i els valors que guien la conducta dels membres de l’empresa. Els líders solen compartir la visió sobre la cultura actual i la del futur. Els seus valors més comuns són la iniciativa individual, el treball en equip, la innovació i la lleialtat.

Profund compromís de l’empleat. Persegueixen l’entusiasme per la feina que estiguin alineats amb l’èxit de l’organització. La clau és assegurar que les oportunitats d’ascens i creixement personal siguin clarament definides i accessibles a tots, sense dependre del context econòmic.

Estratègies que s’executen. La majoria d’empreses dediquen atenció i temps a la planificació estratègica. Però el que distingeix aquestes és que implementen aquests plans amb èxit. Els objectius estratègics estan clars a tots els nivells i els indicadors estan alineats amb l’estratègia. Són poc tolerants amb executius que es desvien dels objectius estratègics per assolir resultats.

Innovació gestionada. Aquestes companyies sobresurten en la gestió àgil de la innovació, assegurant-se que les millors idees arriben al mercat. El procés comença als llocs més alts, amb els líders que encomanen una cultura procliu a la innovació. Els directius promouen la iniciativa dels empleats i el funcionament creuat de treball en equip perquè les millors pràctiques es difonguin en tota l’organització. Aquestes empreses es reinventen constantment. Tracten problemes potencials abans que tinguin lloc i, en comptes d’explorar noves tasques, acostumen innovar en terrenys on ja són forts.

Balanç entre l’àmbit global i el local. Són bones a l’hora d’integrar les seues operacions globalment per explotar economies d’escala. Proveeixen a les unitats de negoci locals prou flexibilitat per respondre a les necessitats del mercat. També utilitzen efectivament la gestió del coneixement.

Desenvolupen nous enfocaments en una oficina central per després traslladar-los a totes les delegacions. Són capaços d’aprofitar innovacions locals i introduir-les en l’organització a nivell global. S’adapten per operar globalment, i faciliten incentius perquè els directors locals estiguin preparats per sacrificar prioritats domèstiques en benefici del conjunt de l’organització.

En conclusió, si haguéssim de resumir l’enfocament de l’èxit, diríem que es tracta de fomentar una cultura d’innovació permanent i ser-hi conseqüents.

tracking