SEGRE

COL·LABORACIÓ

Reconeixement a agricultors i ramaders

president PDeCAT

Reconeixement a agricultors i ramaders

Reconeixement a agricultors i ramadersSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Com els sanitaris, els farmacèutics, els transportistes i altres sectors imprescindibles que estan fent front al Covid-19 amb molta generositat, professionalitat i amb un esforç que mai podrem agrair; els agricultors, ramaders i professionals del món de la pesca també tenen una gran responsabilitat en aquesta crisi per tal de garantir la producció d’aliments a tot el país.

Han continuat treballant sense cessar per assegurar l’abastiment de la població: pagesos i ramaders, treballadors d’explotacions i granges, proveïdors de materials per a la manipulació, l’envàs i el packaging dels productes, escorxadors, transportistes, cadenes de distribució majoristes i minoristes.

En el moment de declarar-se l’estat d’alarma, per part de les autoritats competents s’ha deixat clar que la producció agrícola, ramadera i avícola, l’activitat pesquera, la transformació de productes agraris i pesquers, els centres o clíniques veterinàries, el transport i la distribució d’aliments, així com la seva comercialització a través de la venda minorista al consumidor, formen la cadena d’abastiment alimentari, i juntament a aquestes activitats també s’ha de garantir la indústria en aquest moment en què ens trobem. En el cas d’agricultors, ramaders i pescadors han de poder seguir fent els treballs necessaris per garantir el manteniment de l’activitat.

Des del Partit Demòcrata volem remarcar un cop més la importància que té la pagesia a Catalunya tenint en compte la seva contribució a l’hora de proveir la població de productes frescos i de proximitat en el marc de la greu situació. Els productors s’han adaptat treballant d’acord amb les circumstàncies per seguir complint l’objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans de tot el territori.

No cal dir que els aliments produïts a Catalunya es realitzen d’acord amb la normativa europea garantint els estàndards de qualitat alimentària, més necessària que mai en l’actual situació de crisi.

Cal recordar que s’ha demanat pròrroga per al termini de presentació de la Declaració Única Agrària i el Ministeri ha demanat ja a la Comissió Europea l’ampliació del termini de sol·licitud d’ajuts directes fins al dia 15 de juny del 2020. La Comissió Europea ha ofert a tots els Estats aquesta possibilitat, que celebrem.

Món de l’agricultura, de la ramaderia i de la pesca, un cop més, un fort reconeixement! Sempre hi sou davant de les adversitats. Sigueu prudents davant del virus, d’acord amb les indicacions rebudes pel Govern de la Generalitat, i moltes gràcies.

tracking