SEGRE

COL·LABORACIÓ

Ens en sortirem

1r Tinent d’Alcalde i Regidor d’Urbanisme de la Paeria

Ens en sortirem

Ens en sortiremSEGRE

Creat:

Actualitzat:

“Ens en sortirem... mentre quedi algú dempeus que hi confiï cegament, m’has de creure si et dic que ens en sortirem!”. Aquest és l’inici de la cançó del grup musical Obeses, que serà un dels himnes de la crisi sanitària de la Covid-19. Després de dues setmanes de confinament i teletreball, les notícies que ens arriben ens alerten que aquest es podria allargar unes setmanes més. Després de la novetat de la primera setmana i de l’aterratge emocional que suposa una situació com aquesta, nova per a tots, entrem en una nova fase on serà imprescindible tenir una actitud positiva.

No és nou que la crisi per la qual estem passant és d’una gravetat extrema i que la crisi econòmica que arrossegarà serà molt important. La situació als hospitals és d’una gestió molt complicada, amb nous casos cada dia. Però m’agradaria que poguéssim fer un exercici per valorar els milers de professionals que estan deixant la pell per posar fi, tan aviat com sigui possible, a aquesta pandèmia. Aquests professionals s’esforcen diàriament i ens emociona sentir els aplaudiments que dia rere dia, a les vuit del vespre, els fem per donar-los les gràcies, enviar-los ànims i encoratjar-los a seguir lluitant contra aquesta pandèmia. L’agraïment també va lligat al patiment. No deixem de patir ni un sol moment per totes aquestes persones que són dia rere dia a la primera línia de foc. Per ells, per nosaltres, i per tots, cuidem-nos i quedem-nos a casa. No hi ha millor reconeixement a la seva feina que actuar amb responsabilitat.

En aquests moments, no ens podem permetre perdre l’esperança. Perquè ens en sortirem. Com diu Victor Küppers, això és un túnel, no és un pou, i dels túnels se’n surt. Ho deia al principi. “Ens en sortirem”, però no ho farem sols. En això, tots i cadascun de nosaltres hi hem d’aportar el nostre grane

t de sorra. Ara mateix els ciutadans i ciutadanes no tenim una altra opció que quedar-nos a casa. Està a les nostres mans frenar la corba i reduir els contagis. I ho fem actuant amb responsabilitat, per això també des d’aquestes línies amplio l’agraïment més enllà del món sanitari. Cossos i forces de seguretat, sanitaris, empreses d’alimentació, pagesos, transportistes, periodistes, serveis públics en general, sense oblidar-nos de la confiança dipositada en la feina de recerca dels investigadors, també incansable contra aquesta malaltia. I a tots els lleidatans i lleidatanes, perquè dia a dia, quan miro els carrers, veig que hem entès que és una situació que només podrem superar si tots hi col·laborem, des dels més petits fins als més grans. Si hem de trobar-li quelcom positiu a una pandèmia d’aquesta mena és que quan arriba, tard o d’hora, se’n va. És del tot necessari, per superar-la, disposar de tot allò imprescindible a nivell sanitari, però també serà una molt bona eina per combatre-la una actitud positiva i pensar en l’endemà.

Tinc el ple convenciment que Lleida és forta per resistir aquesta invasió tan severa de les nostres vides. La nostra ciutat és terra de frontera i està avesada, al llarg de la seva història, a patir dificultats i calamitats. Sempre ens n’hem sortit i cadascun dels esforços de tornar a revifar han forjat en la nostra gent un caràcter ferm i poderós. Traguem totes les oportunitats que puguem d’aquest confinament. Vivim una situació per la qual no estàvem preparats i que ens canviarà la vida. Us recomano que aprofiteu el confinament per jugar, parlar, meditar, retrobar-vos amb els vostres, fer tot allò que no podeu fer perquè el dia a dia no us ho permet. Compartim i regalem la nostra actitud al nostre entorn. Aprofitem per recuperar els valors i la humanitat que tantes vegades hem perdut pel camí. La xarxa de voluntariat és un exemple d’aquests valors a recuperar. El moviment espontani de la gent per ajudar al que més ho necessita en aquesta situació d’emergència ens ha d’ajudar a creure que entre tots podrem superar aquest gran obstacle. I per això només us puc donar les gràcies per la confiança, la solidaritat i la paciència infinita. Seguim omplint els balcons de solidaritat, d’arcs de Sant Martí, d’alegria i de missatges. Cuidem-nos. Cuideu-vos i cuideu els vostres. Tot anirà bé. Ens en sortirem.

tracking