SEGRE

COL·LABORACIÓ

Protegir l'ocupació i donar respostes

Cap de L’Oposició

Protegir l’ocupació i donar respostes

Protegir l’ocupació i donar respostesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Acabem un mes d’abril ben estrany, i també hem passat un Primer de Maig molt allunyat del que ha estat aquest dia fins ara, un dia en què els carrers s’omplien de persones reivindicant els drets dels i les treballadores. Hem passat un Primer de Maig confinats, però tot i això, tenim el convenciment que en aquests moments, potser més que mai, cal que ens mantinguem ferms davant d’una crisi generada pel coronavirus en què no podem permetre que ningú es quedi enrere.

Tal com explicàvem en el manifest socialista d’aquest dia, ara la prioritat és protegir l’ocupació, és a dir, fer possible el manteniment de llocs de treball en una situació com la que ens ha tocat viure. Aquesta crisi del coronavirus ens ha obert un nou escenari en tots els sentits. Ara el que cal és, com m’he referit en altres ocasions, arremangar-se davant les adversitats i treballar per refer tot el que fins ara teníem concebut com a situacions normals.

Us he parlat darrerament del Pacte de Ciutat que hem ofert a l’alcalde de Lleida, perquè pensem que cal sumar per donar respostes com més immediates millor a la ciutadania, i és per això que des del grup socialista hem recollit en un document tot un seguit d’accions perquè Lleida i el seu teixit social i empresarial pugui tornar a la “nova normalitat” podent exercir les seves feines, podent oferint-nos els seus serveis i, per tant, garantint i protegint la seva ocupació i la de les moltes persones que formen part dels sectors que han de reactivar l’activitat laboral i econòmica a la nostra ciutat.

Us vull parlar avui d’un dels molts sectors preocupats per com podran recuperar-se d’aquest sotrac que ha generat la Covid-19. Parlo del sector de l’Hostaleria. Cal que els sectors comercials i en concret l’hostaleria puguin arrencar de nou i cal que els qui tenim responsabilitats polítiques els ajudem, i no parlo només d’alleugerir-los fiscalment, que també, parlo de facilitar que puguin eixamplar la seva activitat i, per tant, puguin mantenir els llocs de treball.

Per exemple, que puguin adaptar les seves terrasses, i per això cal que posem sobre la taula l’optimització de l’espai públic. Què vull dir? Doncs que potser caldria estudiar a fons en quin punt de la ciutat es podrien tancar alguns carrers per guanyar espai per a vianants, però també per tal que aquests locals de restauració puguin mantenir les terrasses per poder donar el servei als clients respectant les mesures de seguretat i també, no podem oblidar-ho, respectant l’entorn i el descans del veïnat.

Aquest sector ha de poder adaptar-se a la nova realitat, però cal que els ho posem fàcil. Cal un gran exercici col·lectiu d’empatia, però sobretot de tots aquells que els podem ajudar des de les diferents administracions. Estem treballant en la creació de propostes, aglutinades en diferents eixos, que siguin respostes a les diferents incerteses de cada sector. Aquest és l’objectiu del nostre oferiment de Pacte de Ciutat, decisions avui per poder donar respostes demà. No servirà que d’aquí a uns mesos en puguem parlar, perquè les preocupacions del sector no vindran en un temps, sinó que ja hi són i cal treballar des d’ara en la recuperació dels diferents sectors productius de la ciutat.

Per descomptat, no podem oblidar aquells sectors més vulnerables, perquè si una cosa no podem permetre’ns és que ningú es quedi enrere en tota aquesta gran crisi global. La precarització laboral està directament lligada que moltes famílies tinguin serioses dificultats per tirar endavant, i aquí hem de parar especial atenció. Les oportunitats per tirar endavant les ha de tenir tothom, i en això cal esforçar-se molt perquè som davant d’un nou escenari.

El nou escenari ha de ser de resposta a totes aquelles noves situacions generades postcrisi del coronavirus. Perquè som davant d’un altre món que ha de continuar lluitant per ser un món just socialment, on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats i els drets garantits. La lluita comença des de les nostres ciutats i pobles i, com deia, responent a les noves necessitats d’una nova realitat.

tracking