SEGRE
Gestionar bé les finances et farà lliure

Gestionar bé les finances et farà lliureSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’estalvi és un hàbit financer saludable que permet la llibertat econòmica i fer-ho només depèn d’una decisió individual i d’una acció amb voluntat.

Viure una pandèmia que afecta la nostra llibertat, seguretat i salut ens porta a pensar en l’origen de l’estalvi i com les antigues civilitzacions es guardaven part de les collites per a èpoques d’escassetat o sequera.

Tanmateix, en aquest segle la paraula estalvi és simplement un desig o idea que només queda al nostre pensament i que s’esvaeix cada dia, a causa de la nostra inconformitat humana, que ens condueix a comprar, gastar i adquirir béns i serveis innecessaris, els quals reflecteixen els hàbits financers poc saludables que ens treuen la possibilitat d’estalviar i aconseguir la tan anhelada llibertat financera.

En castellà, l’origen de la paraula ahorro. Prové de l’àrab hurr, que significalliure, horro, que significa donar llibertat a un esclau, la qual cosa ens fa reflexionar en com la nostra civilització està esclavitzada a una vida de consum desmesurat, creant una il·lusió de vides perfectes que s’enlluernen en xarxes socials i que tan sols mostren una competència social que aconsegueix cada vegada més atreure compradors i consumidors d’articles que al final només serveixen per mostrar una realitat falsa, una satisfacció errada del que realment és viure la vida.

Però cada època, amb els seus canvis i noves circumstàncies, s’encarrega d’ensenyar-nos i tornar a allò que és bàsic.

Avui la pandèmia del Covid-19 ens permet entendre la nostra fragilitat, la necessitat de sentir-nos acompanyats i estimats, la importància de l’alimentació i l’exercici i com de vital és tenir estalvis per aconseguir tranquil·litat i seguretat en moments de crisi econòmica.

Ara més que mai hem d’enfortir el nostre caràcter, els nostres talents i habilitats, per d’una manera positiva i esperançadora aconseguir aixecar-nos i seguir, seguir la nostra vida amb nous coneixements i aprenentatges, que no podem deixar en l’oblit, i al contrari, han de ser el motor i la motivació d’un canvi real i encertat.

El Covid-19 és un motivador per a l’estalvi!

Moltes investigacions s’han realitzat sobre el comportament de l’estalvi, tanmateix, una de les més controvertides ha estat la de Keith Chen, economista conductual de la universitat de Yale, als Estats Units, que afirma que “l’acte d’estalviar està relacionat fonamentalment amb el fet d’entendre que tu (jo futur) –la persona per a qui estalvies– ets en algun sentit equivalent al teu jo present, i les actuals circumstàncies tan adverses aconsegueixen que el nostre jo present actuï perquè el nostre jo futur tingui la tranquil·litat financera que avui no tenim i que s’obté simplement estalviant”.

I és que l’estalvi et permet tenir els recursos per a imprevistos, emergències, evitar costos financers i tenir inversions que et generin ingressos addicionals.

Avui la vida ens mostra d’una manera inesperada els beneficis i avantatges de l’estalvi, tanmateix, la decisió i l’actuació sobre estalviar o no dependrà de cada un de nosaltres i del que desitgem aconseguir per al nostre futur. Que aquest temps viscut no sigui en va, que deixi en la nostra ment l’oportunitat d’un canvi, un canvi per créixer, millorar i aprofitar cada instant amb el que realment importa.

Recorda: reinventa les teves finances.

tracking