SEGRE

ELS DRETS EN L?ESTAT D?ALARMA

La defensa de la defensa

La defensa de la defensa

La defensa de la defensaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La defensa de la defensa es refereix a la protecció dels advocats i advocades que, en l’exercici de la seva professió i a conseqüència d’aquesta es veuen afectats o molestats en la seva persona o en els seus béns, tant per part dels particulars com per l’Estat.

Pot resultar irònic que a un advocat o advocada li puguin vulnerar els seus drets. Doncs, lamentablement, és així. Molts companys i companyes d’arreu del territori i d’arreu del món es veuen perseguits i amenaçats en l’exercici de la seva professió, amb la consegüent vulneració dels seus drets fonamentals. No cal anar gaire lluny, ni pel que fa al temps ni pel que fa a territoris o estats, per parlar dels companys que foren perseguits, torturats i assassinats per defensar ciutadans que tenien idearis polítics no afins al règim del dictador Francisco Franco. En l’actualitat, tot i haver canviat els garrots per la paraula democràcia, en alguns països, els nostres companys i companyes encara estan perseguits per defensar els drets dels seus conciutadans, o com diríem aquí, per parlar clar i català, per explicar a la resta del món les vulneracions sistemàtiques dels Drets Humans.

En la defensa de la defensa entra en joc l’advocacia institucional. Els col·legis d’advocats i advocades han de vetllar perquè la nostra professió pugui ser exercida amb absoluta llibertat d’expressió, independència i llibertat de defensa davant dels abusos de l’Estat.

Molts cops la nostra professió es veu atacada en molts aspectes per les nostres autoritats, i en aquest sentit pren especial rellevància que ens protegim com a col·lectivitat sota l’aixopluc de les nostres institucions col·legials. Aquests atacs es fan evidents quan s’ha pretès vincular un advocat amb el seu client només pel simple fet d’haver-lo representat professionalment, o bé quan l’autoritat l’ha intimidat o pressionat en el desenvolupament de la seva tasca professional.

L’advocacia està al servei de la ciutadania i estem obligats a servir la justícia però per poder assolir aquest objectiu ens hem de donar suport com a col·lectiu. No podem donar als altres allò que ens manca.

tracking