SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’homosexualitat forma part de la humanitat des que el temps és temps. I durant tot aquest temps, l’heteronormativitat ha buscat diferents formes d’ocultar, negar o destruir tot allò que la qüestionava, en especial allò que és diferent. I en plena commemoració dels disturbis de Stonewall del 1969, hem de recordar que moltes persones seguim sent vexades, perseguides i atacades per la nostra orientació sexual.

Les agressions físiques que patim no s’entenen fora del discurs d’odi que legitima aquesta violència. Només són la punta de l’iceberg: sota l’aigua, s’amaguen actituds que toleren i, fins i tot, encoratgen aquests actes violents contra persones pel simple fet de ser, ja que l’orientació sexual no s’escull. L’únic que podem escollir és actuar conformement als nostres sentiments o no; i les teràpies de conversió, desenvolupades per organitzacions ideològicament esbiaixades i que condemnen l’homosexualitat també són una mostra més de la violència cultural i estructural que el col·lectiu LGTBIQ+ hem de suportar. Una mostra més d’aquest discurs d’odi la trobem en la querella que un grup d’il·luminats, emparentats amb Vox, ha presentat contra la Guàrdia Civil per haver posat la bandera gai com a fons a l’escut de la institució en mostra del seu compromís en la lluita contra l’homofòbia i la no-exclusió. La instrumentalització de la justícia seria anecdòtica si no fos per la credibilitat que el poder judicial dóna a aquesta mena de creuats per la defensa de posicionaments ultradretans per sobre de drets humans fonamentals com és el dret a existir. Amagats darrere una suposada defensa de “valors cristians”, no dubten a impedir la visibilització de la diversitat i a discriminar tots els homosexuals, especialment els que pugui haver-hi dins el cos armat.

Aquest discurs ideològic és el que empara agressions com la del passat dia 8 de juny del 2020 a Lleida, quan dos homes van agredir una parella per ser “maricons”, o el que donava aixopluc al professor de Filosofia de l’IBM Samuel Gili i Gaya per afirmar que l’amor homosexual és antinatural i comparar un homosexual amb un coix. Ja n’hi ha prou de blanquejar discursos homòfobs sota una llibertat d’expressió mal entesa. S’ha acabat acotar el cap. Comença a ser hora que tots alcem la veu davant de tot tipus de violència contra el col·lectiu LGTBIQ+.

tracking