SEGRE

DRETS I PANDÈMIA

XIII Dia de la Justícia Gratuïtai del Torn d'Ofici

XIII Dia de la Justícia Gratuïtai del Torn d’Ofici

XIII Dia de la Justícia Gratuïtai del Torn d’OficiSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un més dels actes que aquest any s’han vist afectats per les circumstàncies sanitàries és la commemoració del XIII Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici el passat 12 de juliol, moment en què aprofitem per posar en relleu la tasca duta a terme per les lletrades i els lletrats que presten aquest servei en totes les seves branques.

Ara més que mai s’ha de reconèixer la feina d’aquests lletrats, que no han aturat la seva feina malgrat les circumstàncies i han continuat prestant el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) i acudint també a les comissaries i als jutjats a atendre aquelles persones que han sol·licitat l’assistència d’un lletrat d’ofici. Des de l’inici de la crisi sanitària no s’han paralitzat en cap moment les assistències a persones detingudes, ni la defensa de les víctimes, i això es va haver de fer sense comptar amb els mitjans de protecció suficients degut a la seva escassetat en el mercat i en les dependències policials i judicials.

No és només generositat, sinó que a aquests lletrats els devem un reconeixement ja que davant els problemes i les disfuncions han mantingut el seu compromís amb la societat i amb els més necessitats i vulnerables, tenint en compte que ofereixen una justícia gratuïta de qualitat durant els 365 dies de l’any, tant laborables com festius, en tots els ordres jurisdiccionals i en qualsevol partit judicial de la província de Lleida per garantir la defensa a totes les persones que manquen de recursos econòmics suficients i amb unes altes dades de satisfacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Lleida, amb els 348 lletrats i lletrades del Torn d’Ofici, va tramitar un total de 13.055 expedients durant el 2019, havent-ne tramitat 4.384 durant el primer semestre del 2020 tot i la suspensió de terminis i l’aturada de l’activitat judicial.

Aprofitant la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici, es ret homenatge als advocats Antònia Martí Teruel i Santiago Alvarado Serrano pels anys de prestació del servei al Torn d’Ofici, la seva dedicació i la seva trajectòria professional en defensa dels justiciables sense recursos.

Per últim, volem recordar a la ciutadania que el Col·legi de l’Advocacia de Lleida posa a la seva disposició aquest servei, al qual podran dirigir-se mitjançant les dades de contacte indicades a la nostra pàgina web o mitjançant les dependències col·legials.

tracking