SEGRE

COL·LABORACIÓ

Davant del descontrol, voluntat de servei públic

Alcalde d’Alcarràs

Davant del descontrol, voluntat de servei públic

Davant del descontrol, voluntat de servei públicSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Estem davant d’un autèntic descontrol, ja que amb més informació s’hagués pogut portar molt més controlat. Amb tot, encara hi som a temps!

Alcarràs és un municipi on tots sabem que pernocten molts temporers que cada matí es distribueixen a treballar pels pobles de l’entorn, especialment a l’estiu. Aquesta circumstància, quan es van detectar els primers brots per la comarca, sabíem que ens podia esquitxar un reguitzell de casos de la Covid-19 a causa de l’augment d’un 50% de població flotant en plena relaxació. Aquest fet augmentava el risc en una desescalada general, i tot plegat era un brou de cultiu ideal per al contagi del virus.Aquests últims dies sabem que finalment el Departament de Salut està realitzant proves PCR en moltes empreses de la comarca, i això augura que durant la setmana tindrem una pluja de casos positius (majoritàriament asimptomàtics). El cribratge és una bona decisió, però hem d’estar preparats.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Alcarràs ens afanyem a alertar que anem directament cap a un altíssim risc. Un risc que no ens hem de permetre. Molts ajuntaments com el d’Alcarràs hem fet els deures; havíem de prendre mesures i les vam prendre, vam fer notificacions als domicilis on s’havia detectat sobreocupació en anys anteriors, hem fet inspeccions policials i tècnics urbanístics han revisat per tal de detectar l’incompliment de la llei d’habitatge amb el corresponent expedient sancionador si s’escau. Així, per ara ja hem fet una trentena d’inspeccions i hem interposat 6 denúncies en aquest sentit. A més a més, vam seguir fent els deures amb la creació d’espais d’allotjament municipals per atendre persones contagiades que no poguessin complir el confinament amb garanties a casa seva o per manca de xarxa familiar, entre altres motius.

Els esforços han estat continuats per tal de realitzar el que el govern hauria de tindre resolt.

Davant de la manca de recursos humans a Catalunya, tenim l’esperança que finalment CatSalut accepti la nostra ajuda. Només a Alcarràs, aquesta ajuda s’ha materialitzat amb 10 persones que treballaran colze a colze i ho faran a disposició de les autoritats sanitàries per rastrejar, mediar o el que calgui per tal d’aturar el descontrol organitzatiu que hem patit, que és l’autèntica causa de la proliferació de brots per tota la comarca.

La burocràcia, la falta de motivació per buscar un marc legal per part dels juristes governamentals a l’hora de gestionar dades personals en plena pandèmia i la poca valentia a l’hora de prendre decisions ens ha tornat a encallar l’organigrama que havíem dissenyat a l’ajuntament. Ho hem dissenyat per ajudar.

Si el govern no és capaç de garantir el confinament, nosaltres ho farem! Doncs ni així ha anat passant la setmana, i tot i el treball ingent de la nostra Àrea Bàsica Sanitària, queda clar que hi ha manca de personal. Queda clar que s’està fent massa política per part dels que estan al capdavant i, per damunt de tot, queda clara la manca d’optimització de recursos davant la situació dificultosa en la qual ens trobem.

Nosaltres, si disposem de la informació, ens desviurem per tal que tot vagi bé al nostre municipi i som els qui coneixem millor que ningú el terreny i estem més a prop de la gent.

Per tot el que s’ha exposat, espero que a partir d’avui mateix hi hagi un abans i un després de tot el que ha passat, que totes i tots fem autocrítica i ens deixem de “fer política”, ens dediquem a sumar esforços i finalment ens posem a garantir la salut de la gent per damunt de tot, que per això ens han escollit com a servidors públics.

tracking