SEGRE
Resiliència, clau per a l’èxit

Resiliència, clau per a l’èxitSEGRE

Creat:

Actualitzat:

A

prèn i enforteix l’habilitat de ser resilient perquè aconsegueixis les teues metes i propòsits a la vida, d’una manera positiva i optimista, i aconsegueixis obtenir una veritable connexió amb la teua realitat i els teus desitjos.

Al llarg de la nostra vida, sempre trobarem camins difícils de passar. En alguns moments, pensarem que serà impossible superar aquests obstacles que la vida ens ha posat al recorregut de la nostra existència; tanmateix, només al nostre interior trobarem les eines i les forces per seguir endavant, perquè la realitat és que només tindrem dos opcions: quedar-nos sense fer res i permetre que el fracàs es converteix en una por permanent per aconseguir els nostres somnis o elevar la mirada i des d’un punt de vista diferent seguir endavant, perquè no tant se val si envoltem l’obstacle o el saltem, l’important és que al final només quedarà com una vivència més que ens farà créixer a nivell personal i professional. Per aconseguir-ho necessitarem la resiliència com una eina clau en aquest procés.

Avui podem definir la resiliència com aquesta capacitat per afrontar qualsevol circumstància difícil o adversa de la vida que no esperàvem però que ens ensenya a ser més forts i valents per seguir endavant amb optimisme i perseverança.

La resiliència prové del llatí resilio: tornar enrere, tornar d’un salt, ressaltar, rebotar. Aquesta paraula s’utilitza en física i química com la capacitat de qualsevol material per recuperar la forma inicial després d’exercir-hi una força que el deforma. En l’actualitat s’utilitza per conceptualitzar un comportament psicològic i social que ens permet emocionalment conduir-nos a una resposta positiva.

La veritable pregunta és: com es pot aconseguir ser resilient en contextos tan absurds com són la pobresa, la misèria, la malaltia o la solitud? Com es pot veure la vida d’una forma positiva en llocs on no es valora la vida o on no hi ha opció de llibertat? Tanmateix, en les pitjors circumstàncies sempre hi ha exemples de persones que han aconseguit superar aquests obstacles i han permès que siguin part de la seua història, dels seus records i vivències que els van ajudar a enfortir el caràcter, l’optimisme, la creativitat i aconseguir la seua supervivència.

Grans investigacions s’han realitzat al llarg de l’existència sobre la resiliència, i molts dels resultats obtinguts demostren que estar preparats ajuda a accelerar la recuperació després d’una crisi. També es ressalta que conrear el positivisme i envoltar-se de persones positives ens permetrà ser més resilients en l’adultesa. Com va dir Steven Southwick, professor de Psiquiatria de la Facultat de Medicina de Yale i coautor del llibre de Charney, “l’optimisme, igual que el pessimisme, pot ser contagiós. Així que el meu consell és: ajunta’t amb persones optimistes”. A la vida hi haurà circumstàncies que no podrem controlar i que malgrat els esforços per evitar-les haurem d’afrontar, i enfortir l’habilitat de ser resilients ens permetrà no només veure els obstacles com a oportunitats, sinó les nostres debilitats com a oportunitats de millorar, amb la qual cosa comptarem amb les eines necessàries per obtenir els resultats que ens hem proposat en la vida, perdrem la por de fracassar i ho veurem com una experiència més per construir el futur exitós que tant desitgem.

Recorda... reinventa les teues finances.

tracking