SEGRE
Procrastinació: l’enemic de l’èxit

Procrastinació: l’enemic de l’èxitSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Valora cada instant de la teva vida perquè aconsegueixis complir les teves metes i els teus somnis, no permetis que la procrastinació faci part dels teus hàbits.

Quantes vegades hem tingut una idea, un somni o una meta, però després d’un temps ens adonem que només va ser un pensament més que no es va fer realitat. La pregunta és: per què no ho vam fer real? Per què és tan difícil passar del pensament a l’acció?

La resposta és simple, no destinem el temps necessari per aconseguir-ho, no organitzem un calendari perquè sigui prioritat en la nostra vida, no som conscients moltes vegades del valor del temps; el temps és un bé invaluable i irrecuperable, perquè quan mirem enrere ja han passat anys a la nostra vida, i les nostres idees, somnis i metes els hem postergat, ens excusem en un dia a dia complet d’activitats que de vegades ni tan sols ens enriqueixen, perquè mai no reflexionem sobre quant temps dediquem a activitats que realment no valen la pena, però sí que gasten minuts i hores dels nostres dies.

Sense adonar-nos-en, procrastinar es converteix en un hàbit cada dia, permetem que aquest enemic silenciós destrueixi els nostres somnis.

La realitat és que eliminar aquest hàbit de les nostres vides només depèn de nosaltres mateixos, d’una simple i ràpida decisió, de ser conscients de les limitacions del temps per valorar dia a dia cada minut i cada segon, que constantment ens preguntem si les nostres activitats del dia aporten valor, que analitzem i definim un temps per a cada part important de la nostra vida: la família, la feina, el descans i no oblidem d’un temps per a nosaltres mateixos, perquè moltes vegades al deixar-nos d’últims és el primer pas perquè procrastinar guanyi la batalla en les nostres vides.

Procrastinar prové del llatí pro-, que significa endavant, i crastinus, que fa referència al futur, que significa ajornar o posposar alguna cosa.

“Quan hi ha més abundància de coses, és més probable que hi hagi desordre. Com més desordre hi ha, és més freqüent que es tracti d’un procrastinador crònic”, va dir un dels pioners en els estudis de procrastinació, el doctor nord-americà de Psicologia de la Universitat DePaul a Chicago, Joseph Ferrari.

La procrastinació fa part de diverses investigacions a nivell mundial que busquen factors, conseqüències i perfils per obtenir la informació necessària i poder definir mètodes, processos i consells que ajudin a evitar el fet de postergar tasques amb l’únic objectiu d’aconseguir que més persones no només compleixin els seus somnis sinó que arribin a obtenir la formació necessària per ser exitosos, perquè el que necessitem al món són professionals i especialistes en diverses àrees que no només siguin experts, sinó apassionats de la seua tasca.

Perquè al final la passió i el talent són les dos grans eines necessàries per aconseguir qualsevol cosa que et proposis, només necessites organització, compromís i perseverança perquè les teves metes no només siguin idees i pensaments, sinó que es converteixin en la teva realitat i en la teva manera de viure.

Recorda: reinventa les teves finances.

tracking