SEGRE

LA CARA DE...

«La repressió no ens atura»

Meritxell Serret

«La repressió no ens deté»

«La repressió no ens deté»

Creat:

Actualitzat:

La vaig entrevistar quan es complien tres anys del seu exili a Brussel·les i va dir que estava molt contenta amb la llista electoral d’ERC, de la qual no formava part, que era un encert no donar protagonisme a la repressió, però la inhabilitació del conseller Bernat Solé l’ha convertit en número 2 per Lleida.

Efectivament, em semblava un encert quedar al marge, però ha tornat a passar el que es repeteix des del 2010: la judicialització de la política... Totes les sentències han estat injustes, però la de Bernat Solé està especialment poc fonamentada. Continua sent un actiu molt important per a ERC, un referent, un conseller en actiu, però no podia anar a les llistes, així que vaig fer un pas al capdavant per deixar clar que la repressió no serveix per a res, no ens atura. Continuem treballant per l’amnistia, pel dret a decidir el nostre futur, i aquí entra el dret a l’autodeterminació, que ha de permetre celebrar un referèndum que tota la ciutadania senti seu.

A les últimes eleccions, condicionades per l’article 155, encapçalava la llista d’ERC per Lleida però Solé va haver d’exercir de candidat per la seua condició d’exiliada.

Sembla una broma, encara que sigui molt seriós. Sembla que fem torns a veure qui supleix a qui. Crec, sincerament, que independentistes i no independentistes estarien d’acord que s’ha d’acabar amb aquesta repressió estèril.

Podrà votar?

No, la meua situació judicial continua sent complexa.

Algú li ha ofert el seu vot?

Doncs no, però estaria molt bé [riu]. S’han d’omplir les urnes. El Govern fa una molt bona feina perquè es pugui votar amb seguretat tant presencialment com per correu en aquestes eleccions que ens han estat imposades.

El CEO abaixa el suflé de l’‘efecte Illa’ i a Esquerra Republicana li trepitja els talons JxCat. Condemnats a entendre’s?

Volem guanyar, perquè des d’ERC estem convençuts que tenim la capacitat per liderar el país cap a un futur de progrés al costat de la gent, però apostem per la via ampla, per la suma. Cal fer evident que hi ha una majoria social.

«La repressió no ens deté»

«La repressió no ens deté»

tracking