SEGRE

LA CARA DE...

Jaume Izcara: «Illa podria pactar amb ERC»

Número 2 del PP

«Illa podria pactar amb ERC»

«Illa podria pactar amb ERC»MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

És vostè regidor d’Aitona. Encara recordem aquell estrambòtic pacte ERC-PP.

Aquest pacte es va fer perquè l’alcalde de Convergència portava molts anys en el càrrec i no hi havia forma que deixés pas a gent nova.

Josep Lluís Prim.

Sí. De vegades la gent no s’adona que cal fer un pas al costat. Per això es va fer aquell pacte, que era realment antiestètic i només podia fer-se en una localitat petita, en la qual els partits són importants però compten molt les persones.

M’imagino que aquest pacte és del tot inconcebible aquí a Catalunya.

Absolutament! Els dos partits no tenim res a veure.

Illa, en canvi, podria pactar amb ERC?

Sens dubte. Tenim l’exemple ara mateix al Congrés.

Què li ha semblat la seua gestió de la pandèmia?

Molt dolenta. Pedro Sánchez no ha donat la cara. Primer va utilitzar Salvador Illa com a cap de turc i després ha deixat la crisi en mans de les autonomies, la qual cosa ha provocat comparacions de mesures diferents. S’ha criticat molt Ayuso, però el cert és que la pandèmia és igual aquí i a Madrid, però nosaltres estem arruïnats.

Però a Madrid tenen més morts, no?

Jo crec que la crisi sanitària la tenim tots, però a Madrid almenys treballen.

Últimament sembla que Sánchez s’entén millor amb Vox que amb vostès.

Vox pagarà el suport a Sánchez en una votació. Els seus votants diran però com?, donar suport a Sánchez?, jo no soc socialista!

És vostè pagès i ramader. Què cal fer per evitar que es repeteixi la crisi de l’estiu passat amb els temporers? PCR? Vacunes?

Es parla de vacunar-los, però jo no ho veig factible. Cal aplicar dos dosis i es tracta d’un col·lectiu de gran mobilitat. Veig més factible fer PCR. L’any passat va fallar la previsió i aquest encara no s’ha fet res. Malament anem.

Tem Bárcenas?

El que hem conegut aquests dies són filtracions. Cal preguntar-se a qui interessen aquestes filtracions en plena campanya.

tracking