SEGRE

LA CARA DE...

Sílvia Romero: «Illa és un revulsiu»

Número 3 del PSC per lleida

«Illa és un revulsiu»

«Illa és un revulsiu»SEGRE

Creat:

Actualitzat:

És doctora en Filologia Catalana, ha treballat tota la vida en la normalització i l’ensenyament de la llengua... Com porta que en els actes del PSC s’utilitzi el castellà?

No em molesta en absolut. Totes les llengües tenen la mateixa dignitat i una part dels ciutadans de Catalunya tenen el castellà com a primera llengua. Conviuen les dos.

Existeix l’efecte Illa?

Existeix, per descomptat! És un revulsiu, una nova manera de fer política, amb educació, sense enfrontaments. Planteja la política com a servei públic, una cosa amb què m’identifico plenament. L’efecte Illa és un plus d’esperança.

Algunes enquestes li donen la raó, però vostè va ser la candidata més votada a Tremp les passades municipals i no va poder formar govern. Això la porta a ser prudent?

Les aritmètiques parlamentàries permeten coses que poden semblar inexplicables: que amb un 44 per cent dels vots no puguis governar si no tens majoria absoluta o capacitat de pacte.

Coneix les dos cara de la política: ha estat en el govern i a l’oposició.

Dos legislatures formant part de l’equip de govern i dos a l’oposició. És interessant viure la política des de les dos perspectives, encara que també és cert que la política municipal et desgasta molt, sobretot si, com jo, mai has deixat de treballar perquè entens la política com un servei públic.

Les tres llistes que es disputaven l’alcaldia de Tremp estaven encapçalades per dones.

Va ser molt important que s’implantés la paritat a les poblacions de més de 5.000 habitantes. Moltes dones vam fer un pas endavant i ara hi ha més polítiques.

Tremp ha vist molt de prop la pitjor cara de la pandèmia de la Covid.

Ha estat molt dur, una tragèdia inassumible i cruel que demanem investigar.

Li sembla bé votar el 14-F, malgrat la pandèmia?

No m’ho havia plantejat. Les eleccions es van convocar automàticament i es fan amb totes les garanties. A més, necessitem un govern que governi i hem de tirar endavant.

tracking