SEGRE

PARTIT POPULAREL CANDIDAT DE...

Marisa Xandri: «El procés només ha aconseguit enfonsar l'economia i dividir la societat»

La regidora del PP a la Paeria afirma que vol tornar al Parlament per treure Catalunya de la crisi i perquè Lleida no sigui la gran oblidada.

molt personal

molt personalMAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

Per què torna a presentar-se després d’haver perdut l’escó el 2017?

Les anteriors eleccions no tenen res a veure amb les d’ara, amb un context marcat per la pandèmia. Cal deixar els debats estèrils i centrar-se en la gestió sanitària i econòmica. Em presento amb l’objectiu d’obtenir els millors resultats per defensar els interessos dels lleidatans.

Per què el PP és minoritari a Lleida i Catalunya?

Segurament perquè els poders fàctics ja s’han ocupat de criticar tots els errors que hem comès, i que reconeixem, però els d’altres partits no han sortit tant a la llum. Es parla poc de les hores que he dedicat al territori i de la bona gestió que fa el PP on governa.

Què defensarà al Parlament de Catalunya?

Amb aquesta pandèmia, és prioritari reforçar l’Atenció Primària, dignificar les condicions contractuals i retributives dels sanitaris i destinar més recursos a les residències, ja que han estat els grans oblidats. També cal reactivar l’economia en els sectors més afectats, i si no tenen ingressos no poden pagar impostos.

Volem donar més ajuts directes a pimes i autònoms i fer un pla per finançar l’adaptació dels negocis, ja que la pandèmia els farà canviar la seua manera de treballar.

A més, cal incrementar la seguretat ciutadana i acabar amb les okupacions il·legals. És una de les preocupacions que hem detectat des de la Paeria. Ara és més fàcil okupar un pis que escollir un col·legi per als nostres fills.

Què proposa per a Lleida?

Sempre ha estat la gran oblidada i amb la pandèmia és més evident. Cal invertir més en la industrialització, en les comunicacions i sobretot en la xarxa ferroviària de Rodalies. Amb els fons de la UE hem de fer un projecte de Rodalies per a Lleida. A més, millorar les comunicacions serà una eina per lluitar contra la despoblació i que les noves tecnologies arribin a tot arreu. Proposem fer una auditoria per detectar les zones més envellides i aplicar mesures de xoc.

Què pensa del procés?

Després de deu anys de matraca independentista cal adonar-se que l’únic que s’ha aconseguit és deslegitimar les institucions, enfonsar l’economia i dividir la societat. Només el PP pot fer que Catalunya torni a ser el motor d’Espanya, ja que hem tret el país dos vegades d’una crisi econòmica.

Tornaria a tirar l’estelada a la brossa com va fer el 2017?

Va ser un gest de rebuig a una bandera que no representa tots els catalans, però la meua intenció no era ofendre i ara la posaria en un calaix.

tracking