SEGRE

LA CARA DE...

Nogay Ndiaye: «Pateixo racisme cada dia»

Número 2 de la CUP per Lleida

«Pateixo racisme cada dia»

«Pateixo racisme cada dia»AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Va publicar vostè una emotiva carta en la qual explicava que va estudiar al col·legi Cervantes i va aprendre al cap de pocs anys que ‘cavall’ no era un animal, ‘tenir mono’ no era anar al zoo i el crit ‘aigua’ no significava tenir set sinó que ve la policia.

No vaig viure aquella etapa de la meua vida de forma traumàtica, era la meua realitat, però avui no m’agradaria que les meues filles s’escolaritzessin d’aquesta forma. És molt injust criminalitzar els migrants. Quan jo era petita a penes hi havia negres al Barri Antic, i tanmateix hi havia molta més inseguretat. Quan es localitzava algú que no era del barri se li “donava el pal”.

A mi em van deixar dos vegades sense rellotge i sense cartera.

Et van donar el pal! Això ara no passa. Per això és tan injust criminalitzar els migrants. Fa trenta anys hi havia sobretot gent d’ètnia gitana, i també era injust que es criminalitzés els gitanos. Els pals els donaven persones concretes per la drogoaddicció. El problema d’alguns barris de Lleida ve sobretot d’una segregació a la qual contribueix, per cert, la Paeria.

Per què?

Perquè en lloc d’afavorir l’intercanvi entre alumnes, aprofundeix la marginació del Secà, Magraners i la Mariola al crear escoles-institut.

Pateix vostè racisme?

Cada dia.

Posi-me’n exemples.

Són continus. Tothom se’m dirigeix en castellà per ser negra. Em pregunten on he nascut i es queden estranyats quan els dic que a l’Arnau. Malgrat ser professora de secundària, a les immobiliàries no m’ensenyen pisos si no els ensenyo la nòmina...

Pau Juvillà diu que no existeix l’efecte Illa. Existeix l’efecte Nogay.

Ha ha ha! No ho sé. En tot cas, noto que la gent reacciona molt bé amb mi perquè em coneixen per la meua lluita social durant molts anys. Nosaltres no hem de sortir corrents dels actes com els passa als de Vox!

El PDeCat sembla obsessionat amb la CUP.

Sí! Hem fet un comunicat negant que l’hàgim contractat perquè ens facin campanya. Ha ha ha!

tracking