SEGRE

LA CARA DE...

Jordina Freixanet: «El rival és el bloc del 155»

Número 3 de la llista d'ERC per Lleida

«El rival és el bloc del 155»

«El rival és el bloc del 155»ANNA PIFARRÉ

Creat:

Actualitzat:

Es penedeix d’haver-se’n anat enfadada de MES per l’acord amb JxCat a Girona?

No me’n penedeixo, però lamento que el debat polític es fes tan tard. Sempre he militat en el socialisme catalanista i no em sentia còmoda. Me’n vaig haver d’anar d’un partit perquè es va allunyar de la meua ideologia i em va saber greu haver d’anar-me’n d’un altre. Però no estic enfadada.

Ha estat fàcil l’encaix a Esquerra Republicana?

Molt fàcil. Es fa bandera de l’anomenada via àmplia però és que és així. Tota l’esquerra republicana hi té cabuda: socialistes, comunistes del PSUC... Ha estat molt fàcil.

Segona tinenta d’alcalde a la Paeria que lidera Miquel Pueyo. Es veu com el seu relleu?

És molt aviat per plantejar-ho. Formem bon equip. Ell té talent, experiència i coneix molt bé Lleida. Jo soc la que va accelerada amb la gestió del dia a dia. Espero que continuem formant tàndem.

Li queden ganes de repetir malgrat que la pandèmia l’hi deu haver posat molt difícil.

Vam arribar a l’ajuntament amb moltes ganes i molts projectes. Primer ens vam trobar que no hi havia ni un duro i quan per fi teníem un pressupost va arribar la pandèmia i ens va obligar a replantejar totes les prioritats.

Qui és el rival el 14-F?

El rival és el PSC i el bloc del 155. La presidència de la Generalitat serà per al sobiranista Pere Aragonès o per a Salvador Illa, del bloc del 155, que no ha desmentit que acceptarà els vots de Vox.

Al poc d’arribar a la Paeria va publicar un tuit en el qual es veia la seua filla dormint al cotxe i es lamentava dels horaris que li tocava fer. Hi ha coses que no canvien?

Costa, i en política, més. No pots evitar tenir la síndrome de la mare impostora. Sempre vaig dir que jo “mai, mai” seria una mare absent i... A més responsabilitat, més incoherències personals. Però som aquí per canviar les coses. Si renunciés a la política per cuidar la meua filla, ella es trobaria en la mateixa situació d’aquí a uns anys. Massa dones han hagut d’elegir entre tenir una carrera i tenir fills.

tracking