SEGRE
No ens ho mereixem

No ens ho mereixemSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Des de fa setmanes assistim perplexos a l’ensorrament del que havia de ser el govern dels millors. Sembla que ara el vent bufa en contra i que el carro de la transparència comença a anar cap endarrere.

Les promeses fetes fa gairebé dos anys per fer una Lleida connectada i emprenedora, que havia de transformar les polítiques de la ciutat, es van quedant en paper mullat. No veiem cap proposta decidida de ciutat en cap àrea mentre les ombres cada cop es van fent més grans i poc dissimulades en la correcta gestió de la corporació municipal.

A finals d’aquesta setmana i durant el ple municipal tot això ha quedat escenificat. Enmig d’una crisi marcada per la pandèmia, el govern municipal no ha presentat cap iniciativa emmarcada en la recuperació econòmica, en l’emprenedoria i en la creació d’ocupació.

Seguim atònits davant dels despropòsits al capdavant de la regidoria d’Urbanisme i la responsabilitat sobre els contractes presumptament irregulars, que han posat de nou a l’ull de l’huracà l’ètica que pretén practicar l’equip de govern municipal. És insòlit que el regidor d’Urbanisme s’espolsi les seves responsabilitats i que, de passada, involucri els tècnics de l’ajuntament de Lleida i la mateixa regidora d’Economia en aquest afer. Com a principal partit de l’oposició, demanem al govern obert i de la transparència que demostri, amb la pràctica i la contundència necessària, allò que va dir que faria.

Però l’equip de govern municipal, que va firmar un pacte que s’autoanomenava “modèlic”, sembla que comença a tenir més esquerdes. Un altre exemple, que ja fa setmanes que arrosseguem, l’estem tornant a veure aquests dies.

Es tracta de l’ofensiva desmesurada contra les escoles bressol municipals, que precisament han sigut un model i un referent per a moltes ciutats. Ara, la regidora d’Educació es pretén carregar un sistema admirat, en un temps rècord, perquè en menys de mig any ha presentat un increment de les taxes de 90 a 200 euros, i vol retirar els recursos pressupostaris a les escoles bressol Vailet i Germans Grimm i, a més, pel que ens diuen, pretén suprimir les de Llívia, Raïmat i Sucs.

Tot això, mentre el seu cap de files predicava, durant la campanya de les eleccions al Parlament, la gratuïtat del sistema educatiu dels zero als tres anys..

Però la llista no s’acaba aquí. De forma unilateral, l’alcalde de Lleida ha pres la decisió de fer un alberg per a temporers que es basa en un model caduc, sense informar-ne els socis de govern, que, segons sembla, com la resta de forces polítiques, se n’assabenten a través dels mitjans de comunicació.

Per un altre costat, el senyor Postius, amb l’excusa de tirar endavant la nova estació d’autobusos, es prepara una remodelació urbanística de gran impacte entre Cappont i Copa d’Or, que preveu que allà on s’havien d’ubicar equipaments comunitaris, ara s’hi puguin construir 250 habitatges i una superfície comercial de 8.000 metres quadrats que pot generar un desequilibri per a les promocions immobiliàries que estan en marxa en aquell sector..

En aquestes últimes setmanes hem vist actuacions de l’equip de govern municipal que no semblen ajustar-se gaire al que predicava recentment. La Paeria es pot permetre no obrir cap procés participatiu sobre projectes de ciutat d’especial rellevància, com ara la ubicació de la nova estació d’autobusos i el desenvolupament dels seus voltants, a través de nous serveis i el cobriment de les vies.

Ens trobem davant d’una proposta de l’equip de govern municipal que concerneix un bé protegit com l’edifici dels Docs, que genera dubtes quant a la mobilitat al carrer Príncep de Viana i que posa en risc el Pla de l’Estació, el cobriment de les vies i la comunicació amb Pardinyes. Parlàvem de la Lleida connectada? La desconnexió amb la ciutadania és total.

Mentrestant, en un acte solemne, al ple, l’alcalde Pueyo acusa els seus socis de deslleials i els repta a buscar una alternativa de govern. D’això se’n diu falta de lideratge.

tracking