SEGRE
El lideratge de la ciutadania

El lideratge de la ciutadaniaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un dels trets que m’agrada destacar de l’acció política és la seva dimensió col·lectiva. Sovint, es transmet el missatge que la política i la presa de decisions corresponen només als polítics, potser perquè estem més exposats públicament i davant dels mitjans de comunicació, però aquesta no és la realitat en cap indret, i tampoc a la nostra ciutat.

Nosaltres tenim una responsabilitat molt gran perquè per això hem sigut escollits per les nostres electores i els nostres electors, però Lleida compta amb una important presència de la societat civil, a través de diferents organitzacions i associacions, que aporten propostes per millorar i, en definitiva, canviar els desajustos que es poden produir. Les seves accions són una clara mostra de lideratge per fer de l’evolució de la nostra ciutat un dels seus trets d’identitat.

Constantment, veiem mostres d’aquesta organització i compromís social dels col·lectius que, a través del treball en equip, consideren que s’han de produir moviments en els posicionaments i en l’statu quo actual. A la nostra ciutat ho veiem en el nostre dia a dia.

En són exemples la recent commemoració del Dia Internacional dels Drets de les Dones i les reivindicacions del moviment feminista, les famílies que demanen abolir l’increment de les taxes per les escoles bressol i mantenir els recursos econòmics per als centres Vailet i Germans Grimm, les propostes que fan les associacions de veïns per a la millora dels barris, els reclams dels diferents sectors de la ciutat per a la recuperació i promoció econòmica de la ciutat, les aspiracions dels joves, el futur del Pla de l’Estació o el model sobre la gestió dels treballadors temporers.. La participació de la societat civil, que és més necessària que mai, té un rol preponderant en l’acció política, i ens aporta als representants i a les institucions estudis i anàlisis que hem de tenir en compte. La nostra responsabilitat és que els canvis que es proposen i que han de permetre créixer la nostra ciutat siguin realitzats, a través de l’impuls de polítiques que beneficiïn l’interès comú.

Per això, nosaltres, des de la responsabilitat que ens pertoca, hem de buscar i evolucionar els canals de transmissió de les nostres ciutadanes i ciutadans, amb l’obertura, per exemple, de més processos participatius que els involucrin directament en la presa de decisions de grans projectes. No ens podem conformar a obtenir el seu vot a les eleccions municipals cada quatre anys.

Per tant, emplaço l’equip de govern municipal a posar-se a la disposició de la ciutadania i a tornar-se a connectar per escoltar la seva veu. M’agradaria fer-ho personalment, però tenint en compte les restriccions actuals, vull enviar el meu agraïment a totes les associacions i organitzacions de Lleida per la seva implicació en la participació política a través de les seves propostes i plantejaments, així com per tenir la determinació de posar-los sobre la taula plans per confrontar-los i implantar-los.

També voldria fer un especial esment per a la participació ciutadana en un context difícil, que ens ha marcat de diferents maneres, i m’agradaria animar-los a seguir expressant tant la seva conformitat com les seves oposicions per aconseguir que els canvis es materialitzin i en cap cas es quedin en un terreny simbòlic. Cal que l’equip de govern municipal que prengui nota i que escolti les reivindicacions de la nostra ciutadania i que les plasmi a través de la seva acció política.

.

tracking