SEGRE
Per què és tan difícil estalviar

Per què és tan difícil estalviarSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Conèixer els beneficis

de tenir un estalvi t’ajudarà a fer els primers passos per aconseguir-ho. Identificar la meta i el propòsit del teu estalvi et permetrà tenir la constància i compromís necessaris per convertir-ho en hàbit.

Un dels pilars de les finances personals és estalviar. Molts llibres i estudis s’han realitzat respecte a l’estalvi, tanmateix, quan vols iniciar-lo sempre existeixen circumstàncies, eventualitats i obstacles que no permeten que el teu estalvi creixi al ritme que esperaves i que t’havies proposat. En la majoria dels casos aquestes situacions eviten que l’estalvi es converteixi en part de la nostra vida i només sigui un anhel cada vegada més llunyà d’aconseguir.

Si analitzem les diferents circumstàncies que no permeten que aconseguim estalviar, podem identificar que moltes vegades els objectius no són prou clars i essencials per poder justificar un compromís real cap a l’estalvi.

La principal causa és perquè iniciem l’estalvi amb l’objectiu de realitzar una compra o despesa d’un producte o servei no essencial com, per exemple, els regals de Nadal, les vacances o la compra d’algun producte de moda. Voler tenir un estalvi per realitzar el pagament d’aquestes despeses no està malament, tanmateix, si en algun moment necessitem l’estalvi per cobrir algun pagament essencial, aquest acaba sense complir l’objectiu per al qual es va crear i moltes vegades acabem pagant de forma finançada a un cost més elevat.

Tenir clar que l’estalvi és el primer pas per aconseguir la llibertat financera ens fa reflexionar sobre el fet que l’objectiu d’aquest primer estalvi hauria de ser la creació d’un fons d’emergència o d’eventualitats. Tenir un estalvi que cobreixi les despeses del mes en cas de pèrdua o disminució d’ingressos o comptar amb els diners necessaris per pagar alguna despesa imprevista permetrà d’alguna forma tenir la tranquil·litat per afrontar circumstàncies econòmiques difícils i poder prendre millors decisions sense afectar la teua qualitat de vida i la de la teua família.

La pandèmia de la Covid ha demostrat que la majoria de les llars a nivell mundial no estaven preparades per afrontar una crisi financera a nivell global i va evidenciar que no existeixen empreses o organitzacions que garanteixin una estabilitat laboral a llarg termini.

El primer estudi de l’Observatori de l’Estalvi Familiar de Fundació Mutualitat de l’Advocacia i Fundació IE d’IE University va evidenciar que “el 40 per cent de les llars a Espanya es troba per sota del llindar de seguretat financera al no assolir el seu estalvi acumulat l’equivalent al 60 per cent del salari mitjà de tres mesos”.

La qüestió ara és reflexionar i prendre les decisions correctes per poder iniciar un estalvi que permeti tenir el fons d’emergències o eventualitats que assegurin la tranquil·litat de poder realitzar els pagaments de despeses de primera necessitat durant mínim de tres mesos mentre es poden realitzar les accions per afrontar una crisi com la que actualment hem viscut. No podem ser aliens al que avui la vida ens està ensenyant i depèn de nosaltres no repetir els mateixos errors en un futur. Tenir aquest primer estalvi et donarà la tranquil·litat i el temps per poder identificar oportunitats en moments de crisi i mantenir alhora una qualitat de vida sostenible.

Recorda: reinventa les teues finances.

tracking