SEGRE
Sis claus per crear un negoci diferenciat

Sis claus per crear un negoci diferenciatSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Vols crear un negoci autèntic capaç de captivar el teu client ideal i diferenciar-te de la competència? Desitges descobrir i navegar per l’oceà Blau? Aquí us deixo les claus per aconseguir-ho:

Clau 1. Focalitzar-te en un client ideal i el seu nínxol ecosistema. És clau per al client orientar-se i especialitzar-se en un nínxol de mercat concret. Però aquest és justament el primer error que cometen els professionals quan decideixen independitzar-se: voler vendre a tothom.

Tanmateix, dia a dia evoluciona cada vegada més el mercat i les exigències dels potencials clients són cada vegada més exigents.Clau 2. Ser autèntic en la marca.

Competir per preu és el primer pas cap a la fallida del teu negoci. La teua proposta de valor ha de ser potent i el client ha de voler escollir-te a tu amb tanta força que et permeti tenir els preus que realment mostrin el valor del que ofereixes. És clau descobrir (i aprofitar) les teues fortaleses i els teus talents per dos raons:

• El teu segell genuí: li poses la teua aroma personal.

• Et diferencies de la competència perquè tens un toc personal, ets autèntic, únic i per tant imprescindible.Clau 3. Transformació contínua com a eix del canvi.

En una era del coneixement i sobreinformació, estan a l’ordre del dia i pots trobar-los aixecant una pedra a internet (encara que també és cert que hi ha molt contingut escombraria i cal invertir temps a filtrar el que serveix i el que no). El que guanya la batalla és el que ajuda a posar aquest coneixement en acció.

És important recordar que el teu client no només vol aprendre a resoldre un problema, sinó també transformar-se en el procés (encara que no t’ho digui, encara que ni tan sols ho tingui tan clar). Estàs a punt i preparat per transformar-te amb el teu client?Clau 4. Especialitzar-se en una àrea. L’especialització és l’estratègia que més claredat et brinda per convertir-te en “la solució perfecta” que quadra perfecte al teu client.

I si bé des del principi he parlat molt d’aquesta estratègia i de com aplicar-la elegint una especialització que tingui una gran demanda al mercat al qual et dediques, últimament estic fent molt més focus a crear aquesta especialització que a simplement elegir-ne una que ja existeix. Renovar-te o morir. Innovar i comunicar, o morir.Clau 5. Seguir a la demanda. És important saber si el que ofereixes, si el que li estàs mostrant al mercat, no és una cosa que realment el teu client potencial necessiti, no genera una demanda i no tens un negoci passible de ser rendible.

I no es tracta d’una cosa interessant o possible, ha de tractar-se d’una necessitat real, urgent, per la qual el teu potencial client de veritat estigui disposat a invertir i a treballar per resoldre. Un altre punt fonamental pel qual és important detectar una necessitat concreta en el teu client ideal és perquè, si no et necessita, no et comprarà.Clau 6. Desenvolupa el teu expertise. No seràs el pol d’atracció si no ets bo en el teu camp. Tampoc no és possible si ets un més. O si no hi ha una claredat en el que fas.

És altament més probable que el teu potencial client no contracti (ni l’hi passi pel cap contractar) un guru per resoldre el seu problema sinó una persona que demostri que té la resposta al seu problema, haver provat la solució (per això és tan popular la mentoria, perquè es tracta d’algú que t’entén perquè ja ha viscut el mateix i ho ha pogut superar) i fonamentalment que es posi al seu nivell i l’ajudi, li ensenyi, li mostri com solucionar el seu problema.

tracking