SEGRE
La tornada del desgovern

La tornada del desgovernSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La tornada ha marcat probablement la setmana a molts de nosaltres. Ho hem notat amb el retorn dels nens i nenes a l’escola; en el retrobament amb companys de feina després de les vacances; en l’inici de noves activitats o cursos i en la represa de les nostres rutines. Des d’aquí vull desitjar un bon inici de curs i tots els encerts a la comunitat educativa i a les famílies després d’una situació molt complicada.

En l’àmbit polític, també hem tingut ocasió de posar-nos al dia amb la tornada a les comissions informatives i la presentació de les nostres propostes per encarar el nou curs i per tornar a prendre la iniciativa. Tot i això, seguim veient com l’equip de govern municipal, malgrat també haver tornat, ho fa sense haver realitzat els seus deures.. El nou curs escolar a la ciutat de Lleida ha començat amb dues escoles bressol públiques menys pel tancament de dos centres educatius al barri del Clot i, mentrestant, seguim esperant que l’alcalde de Lleida reivindiqui davant de la Generalitat la construcció de l’Institut de Cappont, per al qual els anteriors governs socialistes van cedir-ne els terrenys el 2009. Han passat més de deu anys d’ençà que el seu partit governa a la Generalitat i segueix sense resoldre’s una llarga reivindicació de la ciutat i de les veïnes i veïns del barri.

Val a dir que tampoc hi ajuda gaire que el govern municipal d’ERC i Junts posi traves i bloquegi l’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), cosa que perjudica projectes que van en benefici de la ciutadania, com la construcció del mateix institut, per al qual cal resoldre les objeccions fetes per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que qualifiquen d’inundable una zona de Cappont. En aquest sentit, el PSC ha presentat una proposta de resolució per modificar el Pla General amb la finalitat de construir un dic de contenció al mur existent situat al camí de Granyena per superar aquest bloqueig persistent.. Lleida és una ciutat de valors i educadora que es mereix tenir projectes de futur, cosa que malauradament ara podem dir que no està passant. Més aviat al contrari. Portem dos anys de mandat i continuem sense accions concretes que es visualitzin per millorar la convivència a la ciutat, que mentrestant pateix problemes de falta de neteja i de manteniment dels equipaments, així com de pèrdua de valors. Hem de recordar que l’alcalde va votar en contra de fer el Pla per al Civisme plantejat pel PSC i ara que s’acosta a les nostres tesis s’ha trobat també amb un cop de porta de les associacions de veïns i d’entitats, a qui no han tingut mai en compte.

Tampoc podem esperar més per acabar amb els botellons descontrolats que es produeixen a la ciutat de Lleida i als municipis del voltant per les conseqüències que se’n deriven tant a escala sanitària com pels problemes d’incivisme que això genera. Per aquest motiu, també hem demanat a l’alcalde de Lleida que faci les gestions necessàries amb la Generalitat per demanar la reobertura dels locals d’oci amb les mesures de seguretat oportunes. Des del PSC hem mantingut reunions amb el sector de l’oci nocturn, cosa que el govern municipal no ha fet, i ens han traslladat la predisposició total de garantir el compliment de les normatives.

No podem seguir amb aquesta situació ni un minut més. Reclamem un govern municipal que estigui a l’altura i que afronti les necessitats que té la ciutat de manera decidida, trepitjant els carrers i fora dels despatxos. Això ara no passa.

Cal un alcalde que governi..

tracking