SEGRE

COL·LABORACIÓ

Les Festes de la Tardor: esperança i il·lusió

Regidor de Joventut, Festes i Tradicions. Activitat Física i Esport de l’Ajuntament de Lleida

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida està en plena festa major: les Festes de la Tardor. Com a regidor de Festes i Tradicions us he de confessar que aquestes dates són de les que més m’agraden del calendari. És temps de festa, d’alegria i de gaudir amb la família i els amics de totes les propostes que des de la Paeria us hem preparat per a aquests dies. Tot i que les restriccions degudes a la Covid-19

a poc a poc es van relaxant, encara hem de ser molt prudents i respectar tots els aforaments en els diferents actes i complir amb totes les mesures sanitàries marcades.

Vull deixar clar que, d’altra banda, ens devem al sector de la cultura, un sector que s’està sacrificant molt ja fa mesos, i a dia d’avui ho continua fent per les mesures adoptades pel Govern pel que fa a la pandèmia. En algunes ocasions han aixecat la veu, i amb tota la raó, per reclamar excepcions i flexibilitzacions que ja s’han aplicat en altres sectors.

Ja sabeu que soc persona de consens i que m’agrada el diàleg per sobre de tot. És per això que sempre intento tancar projectes parlant primer amb les diferents entitats de la ciutat per poder arribar a acords i, tot i que de vegades no és fàcil, crec que pel que fa a les Festes de la Tardor ho hem aconseguit. Com a novetat, aquest any descentralitzem els actes de la festa major per poder arribar als diferents barris de la ciutat: Bordeta, Cappont, Secà de Sant Pere, Mariola, Balàfia i Pardinyes, amb diversos actes i arts escèniques de proximitat.

Aquests primers dies de celebració han estat esplèndids. Fa goig veure la ciutat envoltada de gent pels seus carrers. Des d’aquest Govern republicà continuem apostant per unes festes més familiars, amb uns horaris més adaptats a les necessitats de tota la ciutat. El pregó d’inici de festes va ser tot un èxit, amb un emplaçament magnífic: l’esplanada de la Seu Vella, i el nostre pregoner, el Ferran Aixalà, ens va fer passar una molt bona estona, amb l’acompanyament dels seus inseparables Pastorets Rock.

No vull destacar una activitat per sobre de l’altra, ni cap concert en particular, però sí que us diré que l’eix central de totes les actuacions musicals d’aquestes festes ve marcat pel nostre talent local, que en tenim, i molt, a la nostra ciutat, i és una aposta personal cuidar-lo i potenciar-lo.

Un altre punt fort d’aquests dies és la cultura popular, amb la recuperació aquest cap de setmana de la Festa de Moros i Cristians, que no es va poder celebrar a les Festes de Maig degut a la pandèmia. Els Castellers de Lleida també van tornar diumenge, per fi, a fer l’aleta a la plaça de la Paeria. A poc a poc el món casteller també va recuperant la seva activitat.

Com sempre, volem abraçar tot tipus de públic, volem que la festa major sigui una festa per a tothom. Els més petits també tindran el seu espai durant aquests dies amb l’actuació destacada de la Dàmaris Gelabert, aquest proper dimecres, i l’espectacle Kujira del Centre de Titelles. Aprofito per recordar-vos que l’antiga Hípica acollirà de nou el recinte de les firetes, que comptarà enguany amb més de 50 atraccions.

Vull agrair personalment a tothom que està fent possible que aquesta festa major estigui sent un èxit: des de tècnics de festes, entitats, artistes, companyies de teatre, empreses del sector festiu, patrocinadors i empreses lleidatanes que han apostat per aquestes festes.

I és que les festes són cultura. No vull oblidar-me dels mitjans de comunicació per la difusió que feu de les Festes de la Tardor.

Han estat molts mesos de preparació perquè tota la ciutat gaudeixi durant aquests dies complint totes les restriccions sanitàries. Ha estat una feina dura però que ha donat els seus fruits, ja que hem arribat a la xifra de 30 actes, ampliant l’oferta respecte a anteriors edicions. Només us puc donar les gràcies.

I a vosaltres, lleidatanes i lleidatans, només dir-vos que sortiu al carrer i gaudiu de les Festes de la Tardor, que tot el que hem fet, pensat i preparat està fet per vosaltres. Passegeu, participeu, gaudiu i viviu aquestes, les vostres Festes de la Tardor.

tracking