SEGRE

COL·LABORACIÓ

5.000 euros

Portaveu del grup municipal de Ciutadans

5.000 euros

5.000 eurosSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quantes canyes cal servir per arribar a facturar 5.000 euros? Facin números, perquè aquestes preguntes són les que es fa la nostra hostaleria... Per poder pagar la llum. Perquè 5.000 euros la xifra a la qual ascendeix la factura per dos mesos de llum d’un bar restaurant de barri a Lleida. Un bar restaurant que ha tingut la gosadia de reobrir en plena pandèmia, amb les restriccions, contradiccions, canvis de fase i tocs de queda. Ara hi sumen una factura de llum que se’ls ha multiplicat per 10 en qüestió de pocs anys.

Quants menús cal servir per arribar a pagar 5.000 euros? És veritat que el preu de la llum no és una cosa que puguem afrontar des del nostre ajuntament. Però no és cert que no puguem fer-hi res: des d’assessorar tots els comerços perquè accedeixin als ajuts dels Fons Next Generation per a la millora energètica, a tornar a reprendre una de les nostres mesures del mandat passat: els ajuts a fons perdut per emprendre o modernitzar un negoci, i així poder canviar tota la il·luminació o els aparells de més consum.

O adoptar d’una vegada els abonaments de comerç per generar més consum entre els ciutadans, i així millorar la facturació de les nostres empreses. O tenir mecanismes de suspensió o rebaixa fiscal de determinats tributs davant de situacions excepcionals. Totes aquestes propostes són mesurades que el grup municipal de Ciutadans ha fet i ha aconseguit que s’aprovin. Menys l’última. Però com l’última, totes semblen haver caigut en sac foradat.

Quantes hores cal treballar per poder arribar als 5.000 euros? Desgraciadament, 5.000 euros queden curts, perquè només serveixen per pagar la llum. Queda el lloguer o la hipoteca, els sous, el gènere, els impostos... Que des del govern municipal ens tornen a apujar “perquè no queda més remei”. Com també ens diuen que no queda més remei per veure com marxen les empreses (més de 400 s’han deslocalitzat de Lleida en els cinc últims anys). Que no queda més remei que tenir pitjors serveis públics (als autobusos, la seguretat i la neteja em remeto). No queda altre remei que viure pitjor.

Ho sento, però no. Nosaltres no ens hi resignem. Estem convençuts que una altra Lleida és possible. Una Lleida que no torpedini projectes comercials com el de Torre Salses, que ajudaria a vertebrar els barris de Magraners i la Bordeta, i que generaria llocs de treball i més recursos per a la ciutat. Una Lleida que aposti pels seus comerciants i empresaris. No mitjançant discursos altisonants, sinó mitjançant accions concretes i directes com les explicades. Una Lleida que miri totes les opcions abans d’empitjorar qualsevol servei públic o apujar un cèntim qualsevol tribut.

Per això aquest ple volem proposar una taula de treball en la qual es tracti, juntament amb les empreses concessionàries i els veïns, des de la neteja a la gestió de residus. I es posin a sobre de la taula totes les opcions abans d’apujar la taxa d’escombraries “perquè no queda més remei”.

Si una canya es cobra a 1,6 euros, cal servir 3.125 canyes per arribar a 5.000 euros. Unes 52 canyes al dia... Només per pagar la llum. Són moltes canyes, però són els números que fa la nostra hostaleria.

Els asseguro que continuem treballant per desterrar el “no queda més remei” a l’Ajuntament. I deixant-nos la pell perquè viure i tenir un negoci a Lleida continuï sent possible, desitjable i il·lusionant.

tracking