SEGRE

COL·LABORACIÓ

VIII Concurs de Pintura Ràpida Armats de Lleida

VIII Concurs de Pintura Ràpida Armats de Lleida

VIII Concurs de Pintura Ràpida Armats de LleidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquesta proppassada festa major de la ciutat de Lleida, en la diada de Sant Miquel, com cada any, l’associació Armats de Lleida van fer el seu habitual Concurs de Pintura Ràpida, memorial Roig Nadal.

L’associació Armats de Lleida és una de les poquíssimes entitats que promociona aqueixa activitat en favor de la cultura pictòrica, organitzant l’àgora en forma d’exposició oberta, enguany amb 19 obres, interpretacions individuals diverses de diferents vistes de la ciutat, el debat és sempre necessari per a l’avenç de la cultura. Aquest any hi va haver, a més a més, concurs de pintura infantil per edats entre 7 i 9 anys; és una bona aposta de futur.

El jurat, després de debatre àmpliament les aportacions pictòriques, va atorgar el primer premi, patrocinat per la mateixa entitat Armats de Lleida, dotat amb 500 euros, a Josep Manuel Aznar, obra veritablement de pintura ràpida, d’expressió avantguardista, dinàmica, innovadora, directa, forta de color, equilibrada de masses i colors, d’una vista del conjunt de la Seu Vella.

El segon premi, patrocinat pel Sr. Josep Comes, dotat amb 400 euros, a favor de Joan Vila Arimany, per una obra d’expressió i composició completa i aconseguida, serena, postexpressionista, amb equilibri de masses i colors. El tercer premi, patrocinat per la família Castells-Graners, dotat amb 300 euros, es va atorgar a Joan Català, per una obra panoràmica del barri de Cappont, vista des de dalt de la Seu Vella, obra molt il·lustrativa i representativa de la ciutat.

El quart premi, patrocinat per la Sra. Maria Mercè Peris, dotat amb 280 euros, es va atorgar a Josep Maria Batlle, per una obra veritablement de pintura ràpida, una vista del conjunt de la Seu, obra d’expressió dinàmica, directa, neta de color. El cinquè premi, patrocinat per Fruites Mari Àngels, dotat amb 250 euros, es va atorgar a Lluís Puiggrós Puigdellívol, per una obra de vista panoràmica del conjunt de la Seu, vista des del polígon industrial, obra ben estructurada, equilibrada, amb un tractament reixit i espectacular del cel, el qual lliga la composició del conjunt del quadre.

Van haver més obres amb força vàlua, però no hi havia més premis. Entre altres, cal ressaltar l’obra d’Antoni Mariscal, amb un paisatge ben fet del riu, amb un bon tractament no gaire habitual dels matolls del primer terme. També el quadre d’Aida Mauri, que gairebé esgota la perfecció de la fidelitat figurativa realista preexpressionista.

El concurs infantil va reunir 5 obres, totes amb premi, consistents en vals per material pictòric, patrocinat per La Impremta Comercial. El primer premi es va atorgar a Iris Guillén Castelló, per una vista paisatgística del riu, rica en color i expressivitat. El segon premi va ser per Emma Guillén Castelló, per una vista urbana. El tercer premi va ser per Aina Gudelis. El quart premi per Núria Martínez Mòdol, i el cinquè remi , que té diploma, per Olga Grinaldos. Tots ells amb vistes de la ciutat, expressats amb la ingenuïtat i l’afició dels joves futurs pintors. Cal agrair i felicitar a Armats de Lleida per la seva continuïtat en l’esforç per mantenir la cultura pictòrica, així com als patrocinadors dels premis, que donen exemple de fer ciutat i fer cultura.

Als artistes els demano que continuin pintant, treballant, cercant noves expressions, innovant en la creació, i que tornin l’any vinent. Seria bo que les institucions, especialment la Paeria, donés un suport econòmic, encara que sigui petit, per estimular i mantenir aquestes modestes activitats culturals.

Cal agrair la presència del regidor, l’amic Paco Cerdà, la qual va apaivagar l’absència de suport econòmic institucional.

Estem en un moment cultural pictòric i escultòric desnortat en general, però segueix havent-hi l’afició, la gent vol fer art, les entitats volen fer art, i això s’ha de recolzar, les arts plàstiques s’han d’ajudar. Així ho demanen, esperant que les autoritats ho recullin. Fins l’any vinent, hi tornarem.

tracking