SEGRE

COL·LABORACIÓ

Al costat de la gent

Portaveu adjunta del grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya-EH Bildu al Senat

Al costat de la gent

Al costat de la gentSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Hi ha una manera diferent de fer política. Una manera propera, que treballa pel bé comú. “Al costat de la gent”, la frase que va ser un dia utilitzada com a lema de campanya electoral per part d’Esquerra Republicana, va més enllà d’un eslògan. Precisament, són aquestes cinc paraules les que m’ajuden a explicar-vos de quina manera he treballat els darrers dos anys com a senadora. Dos anys marcats indiscutiblement per la pandèmia. I dos anys, també, compartint grup parlamentari amb els companys i les companyes d’EH-Bildu, amb qui ens uneixen moltes de les nostres reivindicacions i lluites.

La reivindicació d’unes infraestructures dignes per a Lleida ha centrat els nostres esforços. Hem alçat la veu per un transport públic que garanteixi el dret a la mobilitat; per un tren digne. És des d’aquesta experiència pròpia com a usuària, així com a partir de les vostres experiències, que hem situat el dret a un tren digne a Lleida com una prioritat.

Hem defensat una xarxa de rodalies completa a Lleida, però també una bona connexió amb alta velocitat. De fet, la comissió de Transports del Senat va aprovar, a proposta d’Esquerra Republicana, recuperar les freqüències d’abans de la Covid-19 i rebaixar el preu dels abonaments. Encara que sabem que no n’hi ha prou amb retornar a la situació d’abans de la pandèmia, sinó que a nivell d’infraestructures ens cal anar més enllà.

Perquè l’accés a les infraestructures i als serveis públics és, també, un dels punts clau perquè el jovent visqui al món rural. La falta d’infraestructures no pot continuar condicionant les seves oportunitats. Tampoc no hem deixat de treballar per unes carreteres segures des de la millora de la xarxa viària fins a l’alliberament del peatge de l’AP-2, una fita llargament reivindicada.

Queden molts reptes pendents, però continuarem defensant-los fins que la mobilitat segura i sostenible sigui una realitat a les nostres comarques.Hem estat al costat del sector primari, que ha fet mans i mànigues per continuar amb la seva activitat en plena pandèmia, reclamant tot el suport per a una de les principals zones fructícoles d’Europa com ho és la plana de Lleida. Hem defensat uns preus justos per al sector primari, una qüestió que és de justícia per garantir la continuïtat de l’activitat agrícola i ramadera. Com igualment, hem defensat el sector quan ha hagut de fer front als temporals com la DANA, el Glòria i el Filomena, exigint que es facin més accessibles les assegurances a l’ametller de secà.Treballem per avançar en drets i no deixar ningú enrere: volem transformar el país per fer-lo socialment just, feminista, verd, democràtic i amb equilibri territorial.

Treballem per l’autodeterminació i l’amnistia. Treballem per la independència perquè entenem la República com la millor eina per posar el país al servei de la seva gent: un país lliure, pròsper i just. Per a mi, tot això i molt més vol dir estar al costat de la gent. Seguim!.

tracking