SEGRE
Tendències indústries 5.0 el 2022

Tendències indústries 5.0 el 2022SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquest any 2022 serà clau per al desenvolupament de la indústria 5.0 i de les noves tecnologies emergents. L’any 2021 ha estat molt agitat per al sector logístic i de producció industrial a causa de problemes de subministrament. El punt clau postpandèmia ha estat l’augment del comerç electrònic, que, tot i que encara té marge de millora, està en ple auge i encara hi ha recorregut per a nous models de negoci.A poc a poc més empreses començaran a digitalitzar les seues instal·lacions de fabricació i magatzems per poder accedir a aquest nou format de venda online.

La població s’hi ha acostumat i en pocs mesos s’ha convertit en una activitat quotidiana.Algunes de les tendències de la indústria 5.0 per al 2022 seran:–Realitat virtual. Serà molt útil en els processos de formació de nous empleats, que podran veure com serà el seu lloc de feina a través de les ulleres de realitat virtual i així evitar possibles errors.–Realitat augmentada. Ajudarà els professionals en tasques complexes, sobretot en la indústria logística.

Simplifica i accelera els processos de treball i és clau en la formació i la simulació.–Bessó digital. Correspon a la creació d’un homòleg virtual d’un objecte físic. Pot ser útil per recórrer escenaris sense risc, fer prediccions i millorar l’eficàcia dels processos.

És clau per detectar perills per als empleats i identificar processos erronis.Aquests nous avanços de la indústria 5.0 no desplaçaran l’actiu més important: el treballador, el seu talent, creativitat i intel·ligència emocional. Aquest continuarà sent el centre de l’organització i tindrà un paper fonamental en l’ús d’aquestes tecnologies. Les tecnologies són només eines que ens ajuden a ser competitius, però en si mateixes no són res sense el talent de l’ésser humà.Serà important centrar-s’hi, en ells i en la seua formació, ja que hi ha escassetat de treballadors qualificats.

Es crearan noves tecnologies que donin suport a les persones.Aquest any 2022 estarà marcat per la innovació i la tecnologia. La clau d’aquest proper any serà superar la distància entre les persones i les màquines.Per a les pimes catalanes tenim diversos instruments per ajudar-vos en la transformació digital a través d’eines com els cupons 4.0 i molts d’altres. No esperis més a pujar a aquest tren de la competitivitat empresarial, que en aquest moment és crucial per assegurar la teua supervivència i competitivitat empresarials com a petit i mitjà empresari. No deixis d’agafar aquest últim tren d’enganxar-te a la nova realitat 5.0.

tracking