SEGRE

COL·LABORACIÓ

L'any ha començat convuls, però és probable que acabi bé

L’any ha començat convuls, però és probable que acabi bé

L’any ha començat convuls, però és probable que acabi béSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’acumulació de riscos en els primers compassos del 2022 va suposar una arrencada d’any molt complicada per als mercats financers mundials. No només la renda variable ha patit correccions importants, sinó que tampoc no ha funcionat el tradicional refugi que sol suposar la renda fixa, que també va experimentar un mes de gener per oblidar. Els factors que hi ha darrere d’aquest comportament han estat diversos, encara que el més important és sens dubte el gir agressiu que han fet els principals bancs centrals del món, en resposta a les elevades i persistents taxes d’inflació.

Com a conseqüència, les rendibilitats del deute públic han experimentat un fort repunt als dos costats de l’Atlàntic, la qual cosa ha penalitzat el preu dels bons i ha llastat els sectors econòmics amb valoracions més elevades, com el tecnològic o el de consum discrecional. Al contrari, els sectors de valor, com el financer, el petrolífer o el de matèries primeres, molt més barats, han tingut una bona evolució borsària.D’altra banda, el creixent risc geopolític (amb la tensió entre Rússia i Occident a compte d’Ucraïna, com a principal vector d’incertesa) o el llast que va suposar l’onada d’òmicron sobre l’activitat econòmica en els mesos de desembre i gener, també va contribuir que els inversors fossin més pessimistes.Amb tot, la volatilitat de principis d’any va deixar molts inversors preguntant-se si la tònica del mercat per al conjunt de l’any serà similar a la del mes de gener i la bona notícia és que no creiem que això acabi sent així. Al contrari, esperem un any positiu per als mercats de renda variable mundials, ja que el creixement econòmic mundial es mantindrà robust, còmodament per sobre del seu potencial de llarg termini.

Les economies, per tant, podran absorbir sense descarrilar l’enduriment monetari que ens espera aquest any 2022. Així mateix, confiem en una clara moderació de les taxes d’inflació en els propers mesos, la qual cosa ens deixarà un entorn de riscos més constructiu, que permetrà la bona evolució dels beneficis empresarials i mantindrà suportats els preus de les borses mundials.No obstant, a curt termini l’escenari es manté incert i, en qualsevol cas, esperem uns nivells de volatilitat als mercats borsaris clarament superiors als que vam tenir l’any 2021.

tracking