SEGRE

OBITUARIS

En record del company Alexandre de Sàrraga

Degà Col·legi de l’Advocacia de Lleida

En record del company Alexandre de Sàrraga

En record del company Alexandre de SàrragaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fer públic el record a una persona que ens ha deixat sempre comporta el risc que el filtre personal de qui l’escriu traeixi la memòria o la faci incompleta. En el cas del company Alexandre de Sàrraga crec que tots els que l’hem conegut i compartit amb ell l’exercici professional i la vida col·legial estarem d’acord en destacar en el seu record la seva gran humanitat i la seva força com a lluitador per la democràcia, la justícia social i la igualtat. L’Àlex va exercir la professió d’advocat amb passió, qualitat i gran dedicació, destacant la seva experiència en l’àmbit del dret laboral amb la mateixa vocació de qualitat que ho va fer en altres àmbits jurisdiccionals quan l’especialització no era tan estesa com ho és avui en una ciutat com la nostra.

En la vida del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, l’Àlex va ser sempre una persona participativa i implicada en el seu govern amb el pas per la Junta en dos etapes diferents, com a secretari i tresorer. Durant molts anys va ser un referent en l’àmbit del torn d’ofici participant activament en la tramitació dels expedients col·legials. Mentre va estar actiu en aquesta tasca, va ser la persona que millor va conèixer els mecanismes legals de la justícia gratuïta i va treballar amb una dedicació exemplar en la seva implantació i millora.

Sempre amb una vocació i rigor exemplars: que ningú es veiés privat d’accedir a la defensa dels seus drets per motius econòmics i que ningú, amb mitjans suficients, fes un ús abusiu del benefici de justícia gratuïta.L’Alexandre va ser sempre una persona d’una radicalitat i coherència absoluta en la defensa dels seus ideals de justícia social. Amb el mateix entusiasme que va lluitar per una transició democràtica al nostre país, va treballar per la democratització del nostre Col·legi i la implicació de la professió en aquella tasca. Sempre actiu en l’organització d’activitats amb un clar enfocament per la difusió de problemàtiques sempre diverses en matèria de protecció dels drets humans, vetllant perquè el col·lectiu no abandonés la seva protecció com una de les missions de la institució, ja des de la Comissió de Drets en la qual participà ja en les seves múltiples iniciatives que sovint traslladava al Col·legi.

Va ser un dels membres més actius i recordats en la formació inicial dels nous companys en la incorporació a la professió, sempre compromès a oferir al Col·legi el que millor podia aportar.Ens deixa, doncs, un dels grans de l’advocacia lleidatana, un company estimat i un referent en la defensa del respecte i promoció dels drets humans des de l’advocacia.

tracking