SEGRE
Junts i a punt

Junts i a puntSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aprofito aquesta tribuna per agrair a les afiliades i afiliats de Junts per Catalunya a Lleida la confiança que han dipositat en la meva persona per encapçalar l’equip i el projecte que ens ha de dur a liderar la Paeria de Lleida després de les properes eleccions municipals de l’any 2023. El procés de primàries del nostre partit ha estat un exemple de democràcia i transparència. Una participació del 90 per cent del cens i un suport de dues terceres parts dels votants suposen una gran legitimació però al mateix temps una gran responsabilitat de formar un equip de talent i sobretot de qualitat humana, que sigui capaç d’afrontar els grans reptes de futur que té la nostra ciutat.

Junts per Catalunya és un partit transversal constituït al voltant d’un anhel just i legítim: la independència del nostre país. Crec que la independència és el fonament de constitució d’un país millor, és a dir, un punt de partida, no una meta. La independència és una eina, un pas imprescindible, per aconseguir el gran objectiu: una societat lliure, acollidora, socialment justa i econòmicament pròspera.

Com diu el seu document fundacional, Junts és un partit de construcció però també és un partit de confrontació i lluita. De construcció per garantir una bona acció de govern i de lluita per defensar sense embuts els drets i llibertats de Catalunya com a poble.I tots aquests ideals són els que ens mouen cada dia també per fer una Lleida millor. Molts de nosaltres sabem què va significar l’any 2019 el canvi que Lleida necessitava des de feia tants anys.

Les passades eleccions municipals, Junts es va quedar tan sols a 2.000 vots de ser la força més votada. Mai ho havíem tingut tan a prop. Ho tenim a tocar i he de dir sense cap mena de dubte que estem a punt per assumir el repte de liderar el futur de la nostra ciutat.Aquest escrit serà massa breu per resumir tota la feina que hem fet aquests darrers tres anys.

No ha estat fàcil redreçar la Paeria després de 40 anys de governs del PSC. Ens vam trobar un ajuntament totalment bloquejat, amb unes finances col·lapsades, uns contractes de serveis públics infrafinançats i prorrogats a darrera hora i, en definitiva, una manera de fer basada en el clientelisme i arrossegada per la inèrcia de massa anys de mala gestió. A tot això cal afegir-hi les conseqüències de la pandèmia de la Covid.

Una situació que ha paralitzat el món i ha canviat el paradigma de la nostra societat. Malgrat la crítica constant i desaforada d’aquells que van fer una gestió pèssima durant tants anys i que van debilitar la capacitat d’acció del nostre ajuntament, puc dir, sense cap mena de dubte, que hem treballat intensament, fent realitat diversos projectes i hem assentat les bases per fer realitat el nostre gran ideal de ciutat.Una prova recent és la inversió de 40 milions d’euros que hem aconseguit per construir una nova estació d’autobusos. El compromís electoral de la industrialització de Lleida prendrà forma aquest estiu amb l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic de Torreblanca Quatre Pilans, el polígon industrial més gran de Catalunya.

En l’àmbit comercial, ben aviat podrem donar bones notícies sobre el Pla de l’Estació. Hem assolit, després de tants anys, la recuperació de les Basses, la duplicació de la carretera d’Osca, un nou pavelló per a la Fira de Lleida i en les pròximes setmanes i mesos invertirem més de 20 milions d’euros de fons europeus per tenir una ciutat més sostenible, amable, neta, verda, social i pensada per a les persones. Una ciutat amb ànima que és el que no ha tingut Lleida durant tants i tants anys.

No obstant això, soc conscient que queda molta feina per fer. Cal abordar profundament algunes matèries com la neteja, la seguretat, l’enllumenat, l’incivisme o la mobilitat, que ens ocupen dia a dia i que tenim la convicció de poder resoldre.La feina silent i efectiva dels darrers anys ens ha permès tenir una ciutat preparada per a una gran transformació en els pròxims anys. Els que estimem Lleida ens agradaria que fos reconeguda com un lloc d’oportunitats, com un pol d’atracció econòmica, empresarial i cultural, com el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals i col·lectius.

Ningú hauria de marxar de Lleida per poder desenvolupar el seu projecte de vida. Això és el que ens mou i és el que ens dona la convicció que, després de la ingent feina feta i amb el gran equip humà amb què comptem, estem a punt.

tracking