SEGRE

COL·LABORACIÓ

Torreblanca–Quatre Pilans, Lleida en gran

Torreblanca–Quatre Pilans, Lleida en gran

Torreblanca–Quatre Pilans, Lleida en granSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana s’han celebrat diversos actes de commemoració pel 30è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona. La celebració d’aquest esdeveniment internacional va suposar un punt important d’inflexió no solament per a Barcelona, sinó també per a tot Catalunya. Recordem que la Seu d’Urgell va ser seu olímpica i per tant els Jocs també van ser pirinencs.

Després de dècades d’endarreriment democràtic, social, econòmic, industrial, tecnològic i urbanístic tot sortint d’una llarga dictadura, els Jocs Olímpics del 1992 van introduir Barcelona i Catalunya a la modernitat i ens van situar a l’epicentre del planeta. Com a conseqüència de les olimpíades es va invertir a Barcelona gairebé un bilió de les antigues pessetes, la qual cosa equival a quasi 6 mil milions d’euros. Des de llavors, Barcelona s’ha convertit en una de les ciutats més visitades del planeta i en un dels nuclis econòmics, culturals, esportius, empresarials, industrials i socials més importants del món.

Aquesta setmana, també, la Comissió de Territori de la Generalitat de Catalunya ha aprovat inicialment el Pla Director de Torreblanca – Quatre Pilans. Una àrea d’expansió econòmica, industrial i laboral que permetrà fer a Lleida la revolució industrial. Hem treballat per dotar la nostra ciutat d’un nucli industrial i logístic únic al país i a l’estat.

Un àmbit geogràfic de més mil hectàrees, que inclourà 433 hectàrees de sòl industrial, flexible i connectat ferroviàriament. Torreblanca-Quatre Pilans serà un centre d’inversions que ens permetrà captar empreses de primer nivell i crear fins a 12.000 llocs de treball. El nou polígon permetrà rebre grans inversions que donaran un impuls econòmic, empresarial i industrial a Lleida i al mateix temps les empreses lleidatanes podran romandre a la nostra ciutat sense haver de marxar per manca de sòl industrial.El nou polígon industrial, el més gran de Catalunya, ja està obrint Lleida i Catalunya al món.

La nostra ubicació geoestratègica, les connexions amb els ports de Barcelona i Tarragona, que són dels més importants de la mediterrània, i la capacitat de generar personal qualificat amb la Universitat, són factors decisius que determinen Lleida com un dels millors llocs per instal·lar-se. És un fet, no una il·lusió.La indústria i la logística són progrés i per tant és vital captar inversions si volem tenir oportunitats de futur. Un exemple d’això és la revitalització de tot l’espai de l’estació de mercaderies de Pla de la Vilanoveta.

ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries), propietari dels terrenys, va oferir en concurrència pública la possibilitat d’explotar una infraestructura que feia anys i anys que restava improductiva. Una empresa de contenidors (de les més importants del món) ha aconseguit posar-la en marxa i sens dubte hi està reeixint. Ha anat tan bé la seva aposta que una altra empresa, aquesta del sector càrnic, iniciarà en breu una inversió tot just al costat de la terminal de més de 10 milions d’euros en una primera fase.

Una empresa, per cert, aragonesa. Si ens creiem el que fem i posem en valor els nostres actius, no solament les empreses d’aquí no marxaran sinó que les de fora apostaran per la nostra ciutat.Perquè el nostre deure com a servidors públics també és crear el context adient per tal de crear ocupació i atraure inversions. Tenim molt en compte que aquesta ocupació sigui digna, socialment responsable, mediambientalment sostenible, econòmicament pròspera i que generi perspectives optimistes de futur.

Des de l’Ajuntament de Lleida hem treballat en aquesta direcció. Hem treballat per fer que Lleida sigui una ciutat amb mirada àmplia de futur i amb els peus al present. Perquè volem assegurar un futur optimista per als joves, que tinguin l’oportunitat de desenvolupar-se a Lleida i que la nostra ciutat sigui l’espai on poder treballar, viure i gaudir.

Perquè Lleida necessita fer un salt qualitatiu. Després de dècades de passivitat per part dels anteriors governs municipals, avui podem dir que hem desencallat projectes que revitalitzaran tota la ciutat. Entre ells, insisteixo, Torreblanca – Quatre Pilans, que marcarà definitivament un abans i un després.

L’aprovació inicial del projecte és la primera pedra de la transformació econòmica, no només de Lleida, sinó de tot el nostre territori.Tot el seguit d’equipaments, infraestructures i inversions que generarà el nou polígon industrial faran que Lleida es refermi com la capital que és, que ha estat i que mai hauria d’haver deixat de ser. Torreblanca – Quatre Pilans és un exemple d’equilibri territorial. La feina conjunta de la Paeria amb la Generalitat de Catalunya i l’interès dels ports de Tarragona i Barcelona han possibilitat que el projecte esdevingui d’interès estratègic per a tot el país.

tracking