SEGRE

L?ADVOCAT US INFORMA

Avalen acomiadar un treballador que va publicar mems ofensius sobre els seus caps

Avalen acomiadar un treballador que va publicar mems ofensius sobre els seus caps

Avalen acomiadar un treballador que va publicar mems ofensius sobre els seus capsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, en la seua sentència de 20 d’abril de 2022, considera acomiadament procedent el d’un treballador d’una empresa de perruqueries que va realitzar publicacions de mems ridiculitzant els seus caps i familiars. El Tribunal a la seua sentència qualifica de greu i culpable el comportament del treballador, que publicava a través de l’estat de WhatsApp vídeos, fotografies i mems amb contingut sobre els seus caps, amb la qual cosa els ocasionava un greu desprestigi personal i professional. En aquests es podia identificar amb absoluta claredat els seus caps i algun membre de la seua família.

Un cas de muntatge va ser la cara de la directora de recursos humans sobre el cos d’una dona que treia d’entre els pits el que semblava una botella de ginebra. També va publicar un vídeo d’un culturista en banyador amb un arbre de Nadal cantant la cançó Bamboleo de Gipsy Kings i el rostre del directiu incrustat.La resolució estableix: “Havent posat en relleu la mateixa sentència que les testificals han revelat que era un tema constant de conversa a les diferents perruqueries i han estat visualitzats per diversos treballadors fins a arribar als destinataris afectats, així com que es tracta de missatges amb al·lusions a la indigència, l’alcoholisme o la toxicomania, en què es titlla, de mentiders els destinataris en clar escarni a aquests”, aquestes publicacions “revesteixen prou gravetat per justificar l’acomiadament”.El mes de juny del 2021 l’empleat va rebre una carta d’acomiadament disciplinari per maltractaments de paraula i obra, abús d’autoritat, manca de respecte i consideració als caps o als seus familiars, així com als companys, subordinats i clients, i conductes constitutives d’assetjament moral i injúries, previstes i tipificades a l’Estatut dels Treballadors.Després de rebre la carta, va decidir interposar una demanda per acomiadament improcedent. El jutjat social núm.

10 de Madrid la va desestimar i el va declarar procedent, per la qual cosa el treballador va interposar recurs al Tribunal Superior de Justícia, que el va qualificar com a procedent novament. Per al Tribunal, el comportament del treballador suposava “una sèrie d’incompliments contractuals de caràcter greu i culpable de prou entitat per justificar l’acomiadament disciplinari”.Com a conseqüència de la declaració de l’acomiadament procedent, el treballador es va quedar sense cap tipus d’indemnització.Vist el panorama actual i en el cas que us vegeu afectats per una situació similar, us aconsellem que contracteu els serveis d’un advocat que pugui assessorar-vos i defensar els vostres drets adequadament.

Avalen acomiadar un treballador que va publicar mems ofensius sobre els seus caps

Avalen acomiadar un treballador que va publicar mems ofensius sobre els seus capsSEGRE

tracking