SEGRE
Qui és la Carmela?

Qui és la Carmela?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Els veïns i les veïnes són els protagonistes del dia a dia de la ciutat de Lleida. Lleidatanes i lleidatans treballen de manera incansable, activa i altruista per construir una Lleida acollidora, igualitària, tolerant, respectuosa i diversa. En aquesta labor hi va contribuir intensament la Carmela Zambrano, activista del barri del Secà, a qui vam homenatjar diumenge passat i que va fer del seu quiosc un epicentre per fomentar els lligams i la cohesió social al barri.

La jornada començava amb la Carmela, que a primera hora del matí acostava els titulars de la premsa, i també acabava amb ella, gràcies a les diferents iniciatives en les quals es va involucrar per tirar endavant activitats socials per al gaudi de les veïnes i els veïns, com el teatre, el ball i el cant. La ciutat la fem entre totes i tots, i especialment hi tenen molt a veure aquells i aquelles activistes de pedra picada, amb vocació de servir la ciutadania, les associacions de de veïnes i veïns, la comunitat i les entitats. Totes i tots tenen com un dels seus denominadors comuns la defensa dels valors socials i el reforç dels nostres vincles.

Els i les activistes, que sumen sinergies en tots aquells espais en què participen, coneixen in situ les preocupacions de la ciutadania i estan atents i atentes a totes aquelles peticions i explicacions que els transmeten en matèria de serveis urbans, de manteniment del mobiliari urbà, d’il·luminació, sobre el bon estat dels carrers, els serveis socials, les activitats de lleure, l’oci, etc. Escoltar les necessitats de la ciutadania, canalitzades molts cops a través dels i les activistes, així com les associacions, ens permet precisar i aprofundir en polítiques per acomplir les seves demandes i, alhora, programar noves iniciatives.Per avançar en una Lleida més amable i de més confort per a les veïnes i els veïns, és clau implicar i col·laborar amb la ciutadania en la presa de decisions, així com comptar i escoltar les seves aportacions. Una ciutadania que està predisposada a ajudar i a avançar des de la mirada crítica, però també constructiva.

Per això, cal donar suport a aquelles iniciatives que van en favor de millorar els nostres espais reforçar els nostres lligams. Hem de sentir-nos a gust amb els nostres carrers, amb els nostres parcs i amb les activitats que fem i de què gaudim, gràcies a les quals teixim les nostres relacions socials i fem ciutat amb les nostres veïnes i veïns. Com la Carmela, també vull recordar l’Encarna López, als Magraners, que va tenir un paper cabdal a l’hora de fer participar la ciutadania en el Pessebre Vivent; així com l’Anselm Charles i el Miquel Costa, a Pardinyes.

Totes elles i tots ells, afables i amb qui ens enteníem fàcilment, han personalitzat l’activisme d’esperit constructiu i combatiu per fer que la ciutat de Lleida avancés en solidaritat, en igualtat i en cohesió social, trets que fan de Lleida una ciutat de valors. Perquè una ciutat avanci, cal mantenir relació bilateral amb les veïnes i els veïns i les entitats. La ciutadania té un dia a dia i els i les activistes, les associacions veïnals i el govern municipal han d’estar al seu costat, i per això cal tenir una escolta activa envers les seves necessitats i les seves inquietuds.

En el dia a dia de la ciutat hi ha reptes i dificultats que cal superar, i per això, el govern municipal, tècnics i experts s’han de fer valer del dinamisme dels barris i de la ciutadania. Els mateixos veïns i veïnes, les entitats, les associacions i els activistes han de tenir sempre l’oportunitat de dir la seva amb l’objectiu de crear, entre totes i tots, la ciutat de Lleida que volem. Però no tot s’acaba aquí.

És essencial trobar-se de manera contínua amb els veïns i les veïnes per repassar les actuacions que es fan, veure quines necessitats noves apareixen i programar iniciatives en funció dels plantejaments que ens fan. La ciutat de Lleida la construïm en base a les relacions i les comunicacions que tenim amb la ciutadania. Gràcies per la vostra lluita personal en benefici del bé comú i en la millora social de Lleida.

tracking