SEGRE
Lleialtat

LleialtatSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Dibuixar, escriure i construir m’agrada fer-ho a mà. Suposo que a moltes de vosaltres, també, encara que la tecnologia sigui una eina de servei molt útil sempre que sigui responsable i ètica. Amb les mans, fonamentar una idea o un pensament per construir un relat o una història és una forma d’expressió comunicativa que ens allibera i ens projecta com a persones, per aquesta raó sempre que puc escric a mà, encara que sigui per expressar la meva fermesa en les idees o els pensaments i també quan alguna cosa em preocupa.

Hem tancat una setmana en la qual la mobilització pel nostre objectiu, la independència, ha tingut fruit, perquè l’absolució dels onze encausats per la protesta del president Puigdemont a Lleida ens demostra que la lluita col·lectiva té camí encara que el relat reconstruït tots aquests anys hagi estat el de la criminalització.Perquè com es construeix un relat de criminalització per a un adversari? Doncs amb tècniques molt depurades i un gran projecte executiu, fonamentat amb una falsedat, també estructurat amb una gran quantitat de mentides i decorat amb una façana de desqualificacions per desmerèixer i ja, finalment, cobert amb un seguit de teules, que, una a una, fan la funció d’encadellar els col·laboradors necessaris per impermeabilitzar la veritat.A finals d’aquesta setmana comença un altre judici farsa, l’anomeno així perquè considero que no hauria de celebrar-se. Aquest cop contra la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya Laura Borràs. Un nou episodi d’amagada persecució judicial i política cap a l’independentisme, aquest cop molt clarament projectat per escapçar un lideratge més i ampliar el relat per l’escarni dels defensors de drets.

Un judici que no ofereix garanties si el presideix qui ha estat assenyalat com a parcial –i aquesta és la pitjor acusació que es pot fer a un magistrat!– per part del Tribunal Suprem espanyol. Un judici que arriba després d’una llarga cadena de vulneració de drets: qui pot rescabalar la presidenta de les acusacions falses de què ha estat objecte i que han quallat en l’opinió pública? Ara bé, la meva preocupació en aquest cas no és la defensa, que serà impecable, perquè els advocats que té la presidenta són els del president Puigdemont; em preocupa que qui ha utilitzat tant de temps i recursos per fonamentar i estructurar tota aquesta infàmia i que alhora ha buscat tots els col·laboradors necessaris per a aquesta persecució sense fi acabi injustament sortint-se amb la seva. Justícia made in Spain.

Alguns dels actors que participen de tota aquesta farsa, hypocrites com els deien a l’Antiga Grècia, no em donen cap garantia d’imparcialitat i és per això que tota persona defensora dels drets fonamentals i de la presumpció d’innocència tenim una cita aquest mes de febrer, una més, perquè malauradament no serà la darrera, i el meu desig per a la víctima no és cap altre que el de victòria.Ara bé, aquesta victòria l’haurem de dibuixar entre tots i totes, escriure amb rigor i construir amb lleialtat, tant em fa si ho volem fer a mà o de manera digital, la importància recau en el contingut veraç del relat, en l’objectiu comú pel futur del nostre país i en la responsabilitat de tots plegats.

tracking