SEGRE
Això és espectacle

Això és espectacleSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El llegendari empresari circense P. T. Barnum va dir en certa ocasió que “a cada segon naix un idiota nou”. Així de clar era l’home, fet a si mateix, sortit de la misèria i amb desbordant imaginació per crear un univers pel qual calia pagar entrada per sorprendre’s. El gran showman no pretén desxifrar els codis de la vida d’un personatge singular, gairebé únic en la seua espècie, sinó que passa per sobre de penes, intercala moments de la vida privada, de la família i de la seua ambició desbordant.

Però el més important, el que sobresurt en aquesta pel·lícula és l’espectacle i els números musicals en els quals un Hugh Jackman desprèn energia, canta, salta, corre i balla envoltat d’una estètica d’època tan carregada com excel·lent, que regala moments magistrals, de coreografies rabioses i desbordants de força, dins d’un musical eficaç.

L’amor, l’amistat, l’esforç i la recompensa són virtuts que enfosqueixen qualsevol indici de dubte davant de tan genial figura històrica, creador d’un dels circs més mítics, el Barnum & Bailey, que acollia éssers estranys com en aquella pel·lícula Freaks de Tod Browning, però sense càrrega dramàtica, sense vocació d’espectacle de fira, sinó de gran atracció, on la dona barbuda, l’home més alt, el més baix, el més gras, el més tatuat i alguna bonica equilibrista que desperta l’amor de l’inseparable soci de Barnum, juntament amb animals exòtics, formaven una estranya família antagònica tant als cànons d’un avorrit temps de rica aristocràcia, com de temorós populatxo de carrer. I és que aquest musical no està pensat per entristir-se: aquí es canta i es balla en gran.

EL GRAN SHOWMAN Direcció: Michael Gracey Intèrprets: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron. Cines: Urgellenc (Tàrrega), JCA Alpicat. ★★★★✩

tracking