SEGRE
Les bones mentides

Les bones mentidesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

THE FAREWELL

Direcció: Lulu Wang.

Intèrprets: Awkwafina, Tzi Ma, Jim Liu.

Cine: JCA Alpicat.

★★★★☆
Hi ha mentides dolentes, doloroses, d’aquestes que fan mal; però, tanmateix, n’hi ha d’altres que intenten ocultar tot això, mentides pietoses per evitar penes innecessàries. The Farewell és una d’aquestes pel·lícules tan plena de bones intencions que et desarma, que teixeix llaços hereditaris i identitaris en persones que s’han estat gran part de les seues vides a milers de quilòmetres de les seues emocions familiars, i les exposa a través d’una pel·lícula que la realitzadora Lulu Wang, nascuda a Pequín encara que nord-americana, recull amb voluntat autobiogràfica per explicar amb alternança de melodrama i comèdia els vincles familiars.

La història ens remet a una jove d’origen xinès però criada als EUA que, amb els seus pares, viatjarà a la Xina per reunir-se amb tota la família davant de la notícia del càncer terminal que té la matriarca i àvia d’aquesta noia, a la qual la supera el sentiment de pèrdua per sobre de la intenció de la família d’ocultar-li el seu destí imminent. I és aquí on es desenvolupen vincles afectius entranyables, on el dubte de mentides tradicionals es confronten amb la mentalitat d’aquesta filla d’emigrants que descobreix els estrets llaços i el caràcter vital de la seua gent, la seua força existencial, i com la tristesa es transforma en alegria davant de les lliçons humanes de gent propera que influeixen per poder així entendre el significat de les coses.

Aquesta no és una pel·lícula que articuli sentiments manipulats. És sincera, té traços d’emotivitat pura, innocent, sentida, sense caure en la sensibleria fàcil, sinó que és afectiva, i tan natural que converteix el que és complicat en senzillesa, i el fantasma de la mort en pura vida.

tracking