SEGRE
Una història meravellosa

Una història meravellosaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

LA FAMOSA INVASIÓN DE LOS OSOS EN SICILIA

Animació.:

Direcció: Lorenzo Mattotti.

Cine: Screebox Funatic.

★★★★☆
Un llibre infantil escrit pel periodista i novel·lista Dino Buzzati el 1945 s’ha anat convertint amb els anys en una de les històries més populars a Itàlia, una joia literària que ara adapta al cine d’animació l’il·lustrador i autor de novel·les gràfiques Lorenzo Mattotti.

El resultat és una veritable meravella, una ostentació en la recuperació de la bellesa plàstica que amb una pretesa senzillesa revela una sensibilitat en el traç digna d’un mestre. Mattotti, les portades del qual a la revista The New Yorker l’han convertit en un prestigiós creador, utilitza un cromatisme depurat dins d’un mostrari de colors vius que converteixen La famosa invasión de los osos en Sicilia en un continuat gaudi.

Utilitzant el caràcter de la commedia dell’arte, un contador d’històries i la seua filla refugiats del fred en una cova narren la història d’aquell rei dels óssos de les muntanyes que envaeix Sicília en l’intent de rescatar el seu fill segrestat pels humans. En aquesta conquesta, arribarà a convertir-se en el rei tant d’uns com d’altres.

Però hi ha una segona part que relata un vell ós que es troba en aquesta mateixa cova. És allà on l’autor Buzzati traça una faula al voltant de la perversió del poder, de la traïció, del domini equivocat, però alhora, transmet el missatge del lloc de cada un, del respecte en una lliçó magistral d’ètica. I entre tanta saviesa mostrada amb simplicitat i innocència, transcorre una aventura de batalles impossibles, d’un mag aliat, de serp marina, de meravelloses escenes circenses i de paisatges i ciutats sortides d’una brillant imatgeria.

Una pel·lícula que reafirma el món de l’animació com l’art pur que és.

tracking