SEGRE
Màgia en l’ambient

Màgia en l’ambientSEGRE

Creat:

Actualitzat:

A aquestes altures de la seua bonica pel·lícula, resulta inqüestionable que Clara Vinyals o –el que és el mateix– el seu meravellós projecte Renaldo & Clara ha assolit un grau de maduresa i segell d’identitat propi que la converteixen en el referent ponentí del pop.

Més reconeguda lluny de casa que aquí, ha construït una sòlida i coherent trajectòria encara que ens hagi entregat només un parell d’àlbums i diversos EP, des que fa vuit anys va ser “descoberta” per aquest àguila que és Josep Ramon Jové i li va gravar a Quadrant la seua primera col·lecció de cançons.

Les seues primeres composicions del 2009 ja apuntaven aquest estil peculiar seu d’aire “naïf” gens impostat i folk-pop de sonoritats suaus que tant ens va recordar solistes dels seixanta preferides com Françoise Hardy o Claudine Longet.

En els anys transcorreguts els següents treballs amb la seua banda han reafirmat que la seua singularitat no té parangó i que discos com Lilà (2012), Fruits del teu bosc (2014) o Els afores (2017) formen un sòlid i sincer bagatge anunciador de grans coses per als propers anys ja que la seua joventut i talent així ens ho fan preveure.

Vam anar al Cafè per gaudir en viu i en un clímax fenomenal de la presentació oficial de l’últim àlbum amb aquest canvi d’orientació que Vinyals ha donat als seus temes recents, banyant-los més en el pop i aconseguint una sensació de gran frescor.

Envoltada de tota la seua gent de confiança –Hugo Alarcón, teclats, guitarres i veus; Víctor Ayuso, baix i veus; Lluis Bestard, bateria– una Clara cada vegada més desimbolta i menys tímida que antany, va teixir el seu millor repertori possible omplint l’ambient de màgia i magnetisme únics.

tracking