SEGRE
Els Estopa, en ple concert de la festa major de Lleida.

Els Estopa, en ple concert de la festa major de Lleida.J.C.

Creat:

Actualitzat:

RUMBA

Intèrprets: Estopa.

Concert: Festa major Lleida.

Data: 6 de maig.

★★★★☆
Array El número principal del cartell 2022 de la nostra festa major va complir absolutament les expectatives plantejades a priori. Això és, formidable escenari, bons llums, so excel·lent i una assistència amb més de 6.000 persones que van corejar i van ballar de principi a final el repertori ofert pels germans Muñoz, que van suar, i de quina manera, la cansalada.

Pel que a un servidor es refereix, he de dir que no veia els Estopa en directe des que, abans de la pandèmia, van pujar a l’escenari del Palau de la Música, per acompanyar la que, finalment, acabaria sent l’última actuació a Catalunya del gran Luis Eduardo Aute. Allà van homenatjar el gran cantautor madrileny, mestre de la paraula i, sempre, atent i proper a tot allò nou i de valor sorgit al si de les noves generacions de músics. Així, pel col·lapse a tots els nivells en què la infecció ens va sumir tots, en general, i als treballadors de la cultura en particular, els concerts de retorn de bandes i solistes s’estan produint amb una alegria i ganes indissimulades. Així ens ho van fer saber els de Cornellà des del principi, esperonant tots els seus fans perquè, entre tots, convertíssim la cita en una autèntica festa de rumba i rock, com així va ser efectivament.

Amb una selecció propícia de temes clàssics i recents com Tu calorro, Vino tinto, Fuego, Tragicomedia, Fuente de energía, Vacaciones, Pastillas de freno, Camiseta de rokanrol, Me falta el aliento i El del medio de los Chichos, entre moltes més cançons que van posar de manifest un estat de forma òptim del duo, quan aquests estan a punt de complir els seus primers vint-i-cinc anys de trajectòria, o, per descomptat, el seu imbatible La raja de tu falda, que ens va atansar a l’apoteosi ambiental, al costat d’un petit set acústic, amb tots els músics asseguts davant el públic, en el qual destacaria la baladeta Ya no me acuerdo, i uns quants bisos que, per descomptat, no van acontentar el públic assistent, que esperava molt més, com no podia ser d’una altra manera...

tracking