SEGRE
Manu Chao, durant el seu concert a Cervià de les Garrigues.

Manu Chao, durant el seu concert a Cervià de les Garrigues.J.C.

Creat:

Actualitzat:

CANÇÓ D’AUTOR

Intèrpret: Manu Chao

Espai: Sala Univers

Població: Cervià de

les Garrigues

Data: 16 de maig del 2022

★★★★☆
Sabeu.. Cervià de les Garrigues és un d’aquells pobles pels quals no passes tret que hi vagis expressament. Amb poca població, no arriba als 700 habitants, és admirable que hagin organitzat un parell de concerts de la megaestrella Manu Chao, aconseguint aforar la sala en totes dos ocasions amb un total de 1.100 espectadors, és a dir, bastant més que la població normal de la localitat.

Suposant que tots els veïns anessin a escoltar l’artista francoespanyol, almenys una vegada, no hi ha dubte que la seua atractiva presència artística va fer que molta gent de fora del poble acudíssim també reclamats per aquest creador que porta ja gairebé quatre dècades desplegant un singular missatge que s’ha convertit en poc menys que la banda sonora dels moviments antiglobalització, de la reivindicació social contra el Gran Germà capitalista i de defensa del medi ambient. El cas és que, en format de trio acústic, amb el suport pel guitarrista argentí Lucky Salvadori i el percussionista uruguaià Mauro Mancebo, ambdós excel·lents músics que van recolzar també en les veus, el cantautor parisenc va brindar dos hores llargues d’actuació sense pausa, literal. Van interpretar gairebé quaranta cançons sense solució de continuïtat, amb prou feines sense beure i empalmant un tema rere un altre sense aturador, esperonats per un públic que no va parar d’aclamar-los, corejar-los i aplaudir-los i l’alè del qual va ser la gasolina necessària per als missatges políticament incendiaris que l’ex de Los Carayos i Mano Negra va proferir a tort i a dret.

Magnífica, doncs, la iniciativa de l’ajuntament de la localitat i del mateix artista de programar aquests concerts a preus populars, organització perfecta i sala, llums i so raonablement ben aconseguits, en una demostració palpable que no calen grans escarafalls organitzatius, publicitat excessiva i mesures de seguretat exagerades, per assolit l’èxit amb un esdeveniment musical d’aquestes característiques, gairebé clandestines. Segur que el bo d’en Manu pensa el mateix i repetirà les vegades que calguin. La localitat de Cervià s’ho mereix, sense cap mena de dubte.

tracking