SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Alguns partits, el govern de l’Estat, el Poder Judicial i manta persones de bona fe m’asseguren que el Referèndum de l’1 d’octubre és il·legal. En quina llei i en quin article ho diu? Em responen que qui el fa il·legal és el Tribunal Constitucional.

Tot i que no s’ha emès sentencia, s’actua com si aquesta hagués estat emesa.

Si és el TC, qui fa il·legal la celebració del Referèndum i no una llei i un article determinats, és producte d’una interpretació de la Constitució Espanyola, feta per part d’una colla d’amics del poder, nomenats per aquest, que interpreten la Constitució i ens diuen, com déus de la injustícia, el que és legal i el que no ho és.

De fet, aquests, en nom seu, poden enviar un Fiscal General de l’Estat, en funció de comissari polític, a fer quantes barrabassades siguin del gust dels seus eixelebrats governants. Això no ens ha d’estranyar, perquè en aquesta Espanya tan poc nostra, un TC es va passar pel forro els vots dels ciutadans de Catalunya, els dels diputats al Parlament, del Congrés, del Senat, la firma del rei i tots els informes jurídics dels lletrats de quantes institucions es vulguin imaginar, en l’aprovació de l’Estatut de Catalunya.

Avui en Fraga Iribarne està en la seva tomba més content que mai. Ha aconseguit que la Constitució Espanyola sigui una llei de lleis interpretada per una colla d’amics dels seus hereus, fent tot el contrari d’allò que esperàvem els que la vàrem votar en referèndum, aquell 6 de desembre del 1978. Han aconseguit mitjançant la seva interpretació, convertir-la en una llei que no agrada a quasi ningú, exceptuant els que llavors no la volien per massa avançada.

Si l’1 d’octubre el referèndum hagués estat el de la Constitució Espanyola, quants de vostès haguessin votat que sí? Qui acceptaria una Constitució que ens imposa la família reial més corrupta d’Europa? Qui acceptaria un TC que interpreta les lleis al gust d’en Fraga i els militars de llavors? Qui acceptaria un Fiscal General reprovat per les Corts per amistats perilloses, amb poders plenipotenciaris per coartar les institucions del poble? Quants catalans acceptarien una policia actuant com malfactors? Qui acceptaria que el Major dels Mossos sigui imputat per sedició a l’evitar una massacre d’innocents?

tracking