SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Conec moltes persones d’esquerra que sempre han estat al peu del canó lluitant per les llibertats. Companys de barricada, de partit, de doloroses derrotes, enormes frustracions i pitjors decepcions. Els confesso que em sento vell si miro enrere i molt jove si veig la mirada dels infants que estimo, exigint-me un nou esforç per ajudar-los a construir un món millor. Si miro enrere veig que lluitava per la democràcia i em vaig trobar amb una transició. Si miro enrere veig que lluitava per una república i m’he trobat amb una monarquia borbònica.

Si miro enrere veig que lluitava per la transparència i m’he trobat amb la impunitat de la corrupció. Lluitava per unes dones en igualtat i em trobo amb la repugnància d’un jutge que les relega a un tros de carn que es pot violentar.

Lluitava per la igualtat i em veig més pobre que mai, car fins i tot als més rics, els veig tan pobres, tan pobres, que només tenen diners. Lluitàvem per les llibertats i em trobo negant el pa i la sal als que fugen de la guerra que nosaltres hem fabricat, condemnant-los al mercat d’esclaus, la prostitució i totes les vileses que ens havíem compromès a eradicar. Lluitàvem per una policia de tots i me’ls torno a trobar apallissant-me el dia que vull votar. Si miro enrere veig massa lluita fallida i el meu fracàs, que també, estimats companys, és el vostre. Ara són molts els que es volen enganyar i enganyar els nens i nenes del nostre país, el nostre futur. Es presenten voluntaris per daurar la píndola de l’ara és l’hora de les solucions, sense afrontar la trista realitat que només són l’instrument per retardar o potser evitar per sempre, la conquesta de la llibertat. De veritat teniu solucions? Per què les heu de buscar en els Duran Lleida de torn?

Veure en Roca al Consell del Banc de Sabadell, el dia de la seva fugida, em produeix fàstic. Tant, com veure els meus companys de lluita trair els seus fills i els fills dels altres, al vendre’s ideologia i principis per un grapat de vots. Els vots d’en Roca, Duran i Espadaler que només volen que tot continuï igual. Jo necessito els companys de sempre per recuperar la lluita, car res està perdut. Mireu els infants que estimeu als ulls i doneu-los les solucions de veritat i així no els traireu, ni us traireu.

tracking