SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Permetin l’atreviment de fer unes reflexions a la seva intel·ligent consideració, amb el meu reconeixement implícit d’infantil innocència. Darrerament tots els països de la CE augmenten la despesa militar de forma considerable. Els mateixos països que fan aquest esforç econòmic, des del meu punt de vista inútil i perjudicial, tenen una delicada situació per mantenir els pressupostos que asseguren la nostra societat del benestar. Gastem en defensa i ens condemnem a retallar en seguretat social, educació, protecció del menors, dels desvalguts, dependents, jubilats... Gastem en donar-nos seguretat armamentista, que no ens defensarà de res ni de ningú, i ens despullem de la seguretat de la vida, el treball i la felicitat. Resulta que Europa ha de gastar més en armament per defensar-se de Rússia, que augmenta també els seus pressupostos de defensa, al sentir-se amenaçada per Europa i l’OTAN. A mi, quan era petit, em varen explicar que Rússia era també Europa.

Em pregunto, en la meva innocència, quins esforços es fan per integrar un país d’immensos recursos propers al projecte comú d’Europa? No havia estat derruït el mur de Berlín? Doncs no, sembla que encara ens tenim d’agredir, amenaçar i perjudicar mútuament. Si els sembla exagerada la meva apreciació mirin les barbes de Grècia i veuran que poc abans de rebre el primer rescat el 2010, el govern alemany de l’inestimable Angela va activar una línia de finançament especial per poder pagar la factura de les vendes d’armament alemany.

Per un cantó, exigència de duríssimes retallades en benestar i per un altre, mantenir el privilegi de ser el principal proveïdor d’armament a una Grècia que manté un dels percentatges en despesa militar més alts de la CE. El Sheriff del món, votat només per una ínfima part dels habitants del seu país i no pels habitants del planeta, exigeix que els països mig arruïnats d’Europa augmentin els seus pressupostos en defensa al mateix temps que les aportacions a l’OTAN.

De fet, exigeix que li comprem armament, ja que a més de Sheriff és el principal botiguer del tema. Estic segur que tota aquesta despesa servirà per empobrir-nos i no ens defensarà de ningú, perquè el venedor ho és per uns i altres, i això sí, cada míssil té el seu contra míssil.

tracking