SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un assassinat i molts altres delictes tenen una sèrie d’agreujants quan els que els cometen ho fan de forma premeditada, a l’empara de les ombres, amb subterfugis, l’engany i la vilesa de l’acte punible. En definitiva, que l’acarnissament és més delicte que una ganivetada en un moment de ràbia no continguda. Quan aquells que governen el poder de l’Estat perpetuen l’espoli al poble de Catalunya de forma organitzada, premeditada, amb incompliments, enganys i traïdoria, estan cometent un greu delicte. De fet, molts delictes i, no tan sols per part del govern de l’Estat, sinó de tots els col·laboradors necessaris. L’escanyament pressupostari català és gravíssim i provoca irreparables conseqüències. Conseqüències no tan sols econòmiques i polítiques, sinó socials i personals. Que milers de milions d’euros dels impostos aportats pels ciutadans i les empreses no retornin a Catalunya té com a conseqüència no tan sols que centenars d’empreses no puguin realitzar obra pública, sinó que vostè, amic lector, o els éssers més estimats posin en perill la salut o l’assistència bàsica, que garanteix la seva supervivència o la mínima qualitat de vida.

Aquesta espera de mesos per una operació de càncer pot significar que la seva extensió sigui irreparable. La impossibilitat d’utilitzar tècniques innovadores que millorin la resolució de problemes ens obliga a constatar, com un basc, per posar un exemple, té les mateixes obligacions constitucionals, però disposa, amb els nostres mitjans, de moltes més oportunitats de supervivència. No cal dir que hi ha a Catalunya milers de persones que necessiten assistència social de qualitat, almenys, al nivell de l’esforç econòmic aportat per la nostra comunitat al conjunt de la societat espanyola.

Milers de pares i fills han de veure com els éssers estimats es podreixen en vida, sense els ajuts legals compromesos. Milers de nens amb problemes psiquiàtrics no poden somiar amb una assistència adequada i els seus pares han de viure la desesperança. Quants morts per falta de diners per la impossible política preventiva? L’escanyament pressupostari català implica la mort, el patiment o la desempara de ciutadans innocents. No cal dir que són moltes altres les conseqüències. Massa.

tracking