SEGRE
Doncs no

Doncs noSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El metge m’ha recomanat que en lloc de medicines no miri els telenotícies. És impossible aïllar-se de la quotidianitat, i quan aquesta és una bufetada contínua a la dignitat i als principis pels quals em vaig jugar la vida, només hi ha una medicina capaç d’asserenar-me.

A la clandestinitat, un mestre de llibertat em va ensenyar, des de molt jove, que els més valents eren els capaços de mantenir-se pacífics enmig de la lluita més ferotge. La feina callada i ben feta, deixarà empremta i no cal que ho sàpiga tothom, ja que només ho has de saber tu mateix.

Durant anys li vaig fer cas, però cal donar la cara. Els que ho fan per la llibertat reben cruels bufetades, amb la ignominiosa pretensió que amb la cara trencada dobleguin l’ànim, frenin l’empenta o cotin el cap.

Els botxins saben que, quan una persona és impossible de doblegar, només cal anar a buscar la família. Un tribunal al qual ni tan sols el nom li fa justícia no és un tribunal, i sense jutges, ni garanties, aplica la seva política per protegir els corruptes i perseguir adversaris.

Com el pitjor inquisidor busca la família, i amb absolutisme cruel, maltracta, arruïna... i fa el ridícul, i dona una imatge d’Espanya del capità Alatriste.

No doblegaran ningú, al contrari, ens tornaran a la clandestinitat. Ells, que han de ser de rigor meticulós per auditar els comptes de tots, són tan dèbils per inútils que són capaços d’inculpar en Turull i na Munté com a membres d’un govern en què no eren.

Són tan cruels que no els importa inculpar Maryse Olivé i perjudicar la filla d’una dona morta. Això només és l’altaveu mundial que mostra arreu un país podrit fins al moll de l’os.

30 premis Nobels d’economia expliquen escandalitzats que cal mirar Espanya amb malfiança. En un entramat fastigós, on els drets no funcionen, els col·laboradors necessaris que han de corregir no tan sols no ho fan sinó que protegeixen de la mateixa manera que seran protegits.

El Tribunal Suprem respon, dos anys després, el recurs de cassació de les multes milionàries contra el 9-N, i ho fa un dia després de l’esperpèntic espectacle d’un tribunal caducat. Són tan útils entre ells que no varen descobrir les més de 500 trames corruptes que han deixat Espanya en la misèria.

Doncs no, clandestinitat i lluita..

tracking