SEGRE

Creat:

Actualitzat:

No sé vostès, que deuen prestar més atenció a les indicacions oficials, en el cas que aconsegueixin de no confondre’s entre allò que proposen a Barcelona i el que finalment decreten a Madrid –el problema de ser manats des de fora–, però jo fa dies que no sé per on passo, amb tanta província, regió sanitària i fase 0, 1, 2 o 3 (i encara rai si no hem de recular a la menys 1, per un rebrot de l’epidèmia), en la desescalada del confinament. O escalada del desconfinament.

Només faltava, per acabar d’embolicar la troca, que del Montsec en amunt desescalin a un ritme i del Montsec en avall baixem les escales a un ritme diferent (escric desescalar i Montsec en una mateixa frase i em ve al cap la imatge d’intrèpids alpinistes penjats a la Roca Regina del congost de Terradets). És tanta la confusió que entendria que més d’un optés per quedar-se a casa per sempre o almenys fins que s’aclareixi el panorama. Tampoc no s’hi està tan malament, en pic t’acostumes a no sortir-ne gaire. No és el meu cas, per ara, de manera que només espero que alguna instància autoritzada em faci saber –des de Barcelona, des de Madrid o des de Tombuctú– quan podré tornar a agafar el cotxe per anar a festejar al municipi del costat, després de dos mesos llargs, llarguíssims, eterns, o per anar a fer un tomb per la muntanya, ni que sigui emportant-me la carmanyola, perquè els restaurants potser encara no hauran obert, o per anar a Cambrils a veure el mar.

Un mar de dubtes, de moment, és el que tinc al davant, disculpin que hi insisteixi. Quan vaig sentir el president Macron dient que els francesos es podrien desplaçar com a màxim a cent quilòmetres del seu domicili, el primer que vaig fer és posar-me a Google Maps i veure fins on ens permetria arribar des de Lleida aquell paràmetre de distància, en el supòsit que fos aplicat aquí. No pas a Cambrils, per tan sols 3 quilòmetres, ai! Només a Vilafortuny. A Salou, sí, i encara en sobrarien un parell. Tampoc a Altafulla o Torredembarra, ni a l’Hospitalet de l’Infant. Cap amunt, justet a la Pobla de Segur, Abella de la Conca per Comiols, Coll de Nargó, Solsona, Areny de Noguera o Roda d’Isàvena. Cap avall, a Horta de Sant Joan o Benifallet. Cap a llevant, a Rajadell, per menjar patates mascarades a Cal Miliu. Cap a ponent, a Alquézar o Bujaraloz... suposant que se’ns hi hagi perdut alguna cosa, a Bujaraloz.

tracking