SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Plega Trump, amb més pena que glòria. Prou que ha costat, després de perdre les eleccions, per la reticència de nen malcriat –esdevingut adult narcisista i psicòpata– a acceptar la derrota i les maniobres perilloses de darrera hora per impedir el relleu. La pregunta és ara si amb ell desapareix el trumpisme, moderna plaga tan nociva en l’àmbit de la política com ho puguin ser d’altres epidèmies que tots tenim presents pel que fa a la salut pública. Als EUA i arreu del planeta, incloent-hi Catalunya, perquè al nostre país es dona també aquest fenomen, en particular a l’independentisme més abrandat del morro fort i el cap fluix, preponderant a les xarxes socials i amb presència més enllà d’anecdòtica o simbòlica en una de les llistes concurrents als pròxims comicis.

Encara que les darreres setmanes s’hagin apressat a esborrar els seus tuits favorables o comprensius amb el funest personatge de l’escultòric pentinat i color de pell carabassenc, aquest és el cas d’uns quants adeptes a la “nitidesa” sobiranista proclamada per la màgica Borràs, com si l’ideari dels que no estem disposats a seguir a cegues unes consignes dogmàtiques i simplistes que cada cop recorden més determinats aspectes d’una secta autodestructiva brutegés una mica o presentés dubtes respecte de la seva puresa o autenticitat, donant peu a titllar-nos de covards o botiflers i partidaris d’un tripartit d’esquerres ara com ara impossible, però que ells branden com un espantall per aconseguir uns milers de vots de catalanistes de bona fe despistats, que després de quatre dècades ja haurien d’estar advertits de les seves manipulacions, tergiversacions i mentides per tal de mantenir-se al poder, en el fons el seu objectiu primordial de sempre.

Entre els que han elogiat les peculiars formes d’actuar o comunicar-se o gestionar l’economia del fins fa poc inquilí de la Casa Blanca, figuren els candidats juntistes Josep Costa i Joan Canadell, que comparteixen discurs i to fanatitzats. Aquest darrer va de tres per Barcelona. Preveient que Puigdemont no tornarà (aquest cop ni s’atreveix a repetir la falsa promesa que ho farà si el voten) i Borràs pot ser inhabilitada per presumptes irregularitats administratives, és probable que si guanyen els seus li toqui

ser president de la Generalitat. Com a mínim faria bo el pobre Torra. Que la història ens agafi confessats...

tracking