SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tres dècades enrere bromejàvem a propòsit de l’adreça aquí a Lleida d’un conegut, que amb els anys seria diputat, home de tarannà bonhomiós i gosaria dir que virtuós, lliure de grans o freqüents desficis voluptuosos, si més no en aparença, perquè això mai se sap i en aquests afers diguem-ne de l’entrecuix val més no arriscar-se posant per ningú la mà al foc (ni cap altre apèndix anatòmic encara més sensible, i segons com indispensable, almenys fins a certa edat). L’adreça en qüestió era Vallcalent, 69, d’inequívoques ressonàncies libidinoses, com a mínim per a aquells que devem tenir la ment una mica bruta.

I bé, al 69 del carrer de Vallcalent, cantonada amb Pica d’Estats, enfront del col·legi de les dominiques, s’inicia una illa de cases que per la banda de dalt –cantó muntanya, diuen a Barcelona, per contrast amb cantó mar, i aquí també podríem emprar la distinció, malgrat que Pirineu i Mediterrani cauen lluny–, té els baixos ocupats per alguns comerços i negocis bastant singulars. Al mateix 69 hi ha Vipac (parquets, cortines, coixins, papers pintats, unes magnífiques catifes perses o de per allà).

A la vora, Petit hàbitat (mobles de disseny, peces de vestir tirant a exclusives, en un altell la planta Kids, anglicisme que els amos deuen creure més suggestiu que Nens o Canalla). Tot seguit, la Fruiteria Miró.

Porta per porta, el nou i elegant Yoga on, amb taules de fusta natural, butaques de bambú i barretes d’encens visibles des de fora. Després d’un Clarel, antic Schlecker, el taller de música Músics, on ensenyen a tocar diversos instruments, la boutique femenina La Percha, una oficina de l’Escola Universitària de Relacions Laborals de la UdL i, al número 65, en un local que havia acollit una botiga d’objectes de regal fins que se va jubilar el propietari que muntava uns aparadors dignes d’aturar-se a mirar-los, des de fa un mes la llibreria La Fatal, aposta audaç dels germans Jordi i Ramon Souto en temps d’incertesa per al sector.

Es tracta d’un espai folgat i diàfan, amb una saleta al fons per a presentacions i un bon pati exterior que pot donar molt joc a l’estiu. La idea és organitzar un programa intens d’activitats literàries. Als prestatges i expositors, nombrosos volums ben ordenats, amb especial atenció a poesia i assaig. Paga la pena anar-hi a fer un tomb (i no sortir-ne amb les mans buides, és clar).

tracking